Grammy 2022: Najviše nominacija za Oliviu Rodrigo, Billie Eilish, Justina Biebera, Lady Gagu…

Pošto je nova godina skoro pred nama, zvanično je  vreme za dodelu Grammy nagrada 2022. – ali prvo treba otkriti nominacije. Nate Bargatze, Jon Batiste, BTS, H.E.R., Gayle King, Måneskin, Tayla Parx i Carly Pearce su imali čast da pomognu u objavljivanju liste nominovanih zvezda tokom prenosa uživo u utorak, 23. novembra. Od Cardi B do AC/DC, budite sigurni da su mnogi od vaših omiljenih izvođača u trci za zlatnu statuu u januaru.

Sudeći po najvećim hitovima 2021. godine, ne treba nas čuditi da su velike zvezde poput Taylor Swift, Drakea, Olivie Rodrigo i Lil Nas X takođe na listi. Za početak, kompozitor Jon Batiste vodi sa ukupno 11 nominacija, a odmah iza njega su Justin Bieber, Doja Cat i H.E.R. osvojivši po osam nominacija. Billie Eilish uopšte nije loše prošla sa svojih nekoliko nominacija za pesmu “Happier Than Ever”. Pored nje, mlada pevačica Olivia Rodrigo takođe je ponela dosta nominacija, kao što su Best New Artist, Record Of The Year, Song Of The Year i mnoge druge. Ono što je naročito zanimljivo, jeste da je ovo prvi put da je megazvezda Selena Gomez nominavana za neku od Grammy nagrada, u ovom slučaju za Best Latin Pop Album “Revelación”.

Kako bi proslavila svojih sedam nominacija, Olivia Rodrigo je podelila sliku torte na kojoj je pisalo: “Uspela si, ku*ko.” Njena koleginica Taylor Swift je napisala: “Danas nema problema, samo šampanjac”, prema pesmi “Champagne Problems” koja se nalazi na njenom albumu “Evermore”, a koji je nominovan za najbolji album godine. Lady Gaga je, zbog svojih šest nominacija, ostala šokirana i zapanjena, a imala je samo reči zahvalnosti.

Pročitajte još  Dodela 58. Grammy nagrada: Veliki trijumfi za Taylor Swift i Justina Biebera!

Autor: Famoza.net

Foto: Promo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.