EXIT festival spreman za pomeranje u avgust!

Prethodnih meseci otkazani su brojni festivali poput Glastonburyja ili Szigeta, pa smo isto očekivali da se desi i kad je reč o našem EXIT-u. Pomeranje festivala za neki drugi datum od planiranog je pakleno težak posao jer treba ponovo sve dogovoriti sa stotinama izvođača, ali festival saopštava da je spreman na to u svom novom saopštenju, a kao odgovor na izjavu predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić da je pomeranje festivala moguće za avgust.

“Pozdravljamo najavu vezanu za mogućnost da se u avgustu desi EXIT festival, a samim tim i druge manifestacije u Srbiji. Ovo je sjajna vest za sve ljude u našoj zemlji, jer se malo ko nadao da će epidemiološka situacija u Srbiji, kao i većini evropskih zemalja, ovako brzi da se popravi. Ovo je odlična vest i za srpski turizam i mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim manifestacijama ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija.”

“Ostaje otvoren veliki broj pitanja, pre svega u vezi sa formatom manifestacije koji će biti dozvoljen. Ako bude potrebno, mi smo spremni da drastično smanjimo kapacitet festivala, kao i da ograničimo posetioce na domaću i regionalnu publiku. Nadamo se da će uskoro doći do sastanka na kome ćemo razrešiti sva otvorena pitanja i precizirati konkretne detalje u vezi sa mogućim formatom i organizacijom manifestacija u Srbiji ovog leta.”

Pročitajte još  Dolaziće još veće zvezde u Novi Sad: EXIT na listi najboljih festivala sveta!

Dakle, ništa još nije sigurno, ali kako avgust nije daleko, očekujemo da ćemo već narednih nedelja znati kakvi su planovi! EXIT je do sad najavio deo izvođača, a u našem intervjuu iz oktobra prošle godine, dobili smo uveravanja da EXIT tim sve više vodi računa o željama mlade publike što uključuje koncerte najvećih zvezda poput Taylor ili Billie Eilish, kao i učešće k-pop grupa. Ipak, moramo svi biti razumni kad su u pitanju želje za ovu i ovakvu godinu.

Autor: Famoza.net 

Foto: EXIT

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.