Doktori otkrivaju: Kakva ograničenja donosi Seleni život sa jednim i to transplantovanim bubregom?

Selena Gomez nedavno je uradila transplantaciju bubrega kako bi sačuvala svoj život a iako je sve prošlo u najboljem redu, Selenatori ne mogu a da ne brinu pitajući se postoje li sad velika ograničenja u njenom životu, pre svega vezana za fizičke napore. Taj odgovor i nije toliko jednostavan!

Prvo, Sel je uradila transplantaciju tek kad je postalo jasno da lekovi ne pomažu. “Lupus stvara zapaljenje bubrega koji onda više ne umeju da na pravi način izbacuju toksine iz tela putem mokraće. Ti toksini se nagomilavaju a pacijent može postati vrlo bolestan”, priča doktor Alana Levine. Ona dodaje i da se donatori organa pažljivo biraju pa su šanse da Sel opet ima ovakav problem neverovatno male.

Iako se čini da Sel danas živi potpuno normalno, ona je zapravo na terapiji. “Nakon operacije, ona je na dnevnim lekovima kako bi sprečila da njen organizam odbaci novi bubreg kao strani objekt. Odlično je što ovi lekovi služe i za borbu protiv lupusa tako da ona ima dodatnu koristi”, dodaje doktorka. Na kraju, da li Sel može da živi normalno sa jednim bubregom, bez ograničena? Kako nauka navodi, preostali bubreg se prilagođava situaciji i može da se uveća i za 40 procenata kako bi ispunio sve zahteve organizma a Sel treba samo malo više da povede računa o svojoj ishrani dok čak i veliki fizički napori ne bi trebalo da budu problem, nakon što prođe period oporavka.

Pročitajte još  Njen dizajn: Selena Gomez predstavila svoju kolekciju torbica za Coach!

Autor: Famoza.net

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

10 thoughts on “Doktori otkrivaju: Kakva ograničenja donosi Seleni život sa jednim i to transplantovanim bubregom?

  1. Famozo, koliko sam ja shvatila sa njihovih drustvenih mreza, MacTinus imaju svoju H&M liniju majica. Pomozie nam… vec se prodaje… neki strani MMeri u komentarima pisu da su vec kupili majice…….

    1. Nema kontakt sa H&M-om ovde nažalost. Takođe je pitanje da li planiraju da te majice prodaju po čitavoj Evropi.

  2. Ok .. Hvala za sve sto radite za nas i sto ste tu kad god nam nesto zatreba

  3. Ona je heroj,svaka joj cast kako ovo sve podnosi i trudi se da toliko bude pozitivna ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.