Belmin blog: Kako ukrasiti nokte!

233

Heej ??Kako ste? Danas vam pišem novi blog, on je za djevojke i djevojčice. U ovom blogu reći ću vam nekoliko prijedloga kako da ukrasite vaše nokte! ??? Pa da počnemo!♡

1. Tačkice
Ovo je moja omiljena ideja za ukrašavanje noktiju! Jako se brzo pravi i ne trebaju vam nikakve posebne vještine!
Potrebno vam je:
Dva ili više lakova za nokte
Top coat (providni lak za dugotrajnost i sjaj/mat izgled, ako želite nanesite ga, ja ga uvijek nanosim na nokte!)
Tačkalica (tako ja to zovem, to je kao spravica ok hahah, koja na kraju ima jednu jako malu, ili malo veću kuglicu kojom nanosite lak na vaše nokte), ili čačkalica za zube, ili ekser (naravno na onu ravnu stranu eksera), ili bilo šta čime mozete stavljati tačke na nokat!

-Prvo ćete nanijeti na nokte lak u boji u kojoj želite, potom ćete sačekati da se on jaaaako dobro osuši. Zatim, na parče papira stavite kap laka/lakova kojih želite. Na tačkalicu/čačkalicu/ekser uzmete ne preveliku količinu laka i nanosite na nokat. To mogu biti jednobojne ili šarene tačke. Ovaj manikir može poslužiti za baš svaku priliku!
Nanesite top coat i to je to!

2. Šljokice, šljokice, šljokice..
Ko još ne voli šljooookiceeeee?
-Za ovaj manikir vam je potrebno:
Lak, koji cete koristiti kao bazu ovog manikira
– Gliterasti / šljokičavi lak

Prvo ćete na nokte namazati lak u boji koje želite i sačekati da se jako jako dobro osuši jer šljokice mogu da povuku lak za sobom ako nije dovoljno suh! Zatim nanesite šljokičasti lak kako želite na nokte. Možete preko čitavog nokta, na vrhove, na dno, na jednu stranu… izbor je vas! Ovaj manikir takođe može biti za sve prilike!! Nanesite top coat i vaš manikir je gotov!

3. Linije na noktima
– Ovo je isto jedan od mojih omiljenih manikira! Ne pravi se bas jako brzo, ali mu ne treba ni mnooogo vremena.
Potrebno vam je:
Dva ili više lakova
Trakice za nokte (ako ih nemate, možete za cas da ih napravite, a evo i kako):
Izrezati ćete selotejp na tanke trakice, (što preciznije, to bolje!) Ove trakice se takođe jako jeftine, i imate na raznim mjestima da ih kupite, čak ih ima i na nekim sajtovimaa!

– Nanesite lak u željenoj boji na nokte, i sačekajte 1-2 sata da se on osuši! Da, tako dugo! Jer je potrebno da se lak osuši i stvrdne na noktima, u suprotnom, trakice će povući sav lak za sobom….

Kada se lak osuši, pažljivo zalijepite trakice na nokte. Mozete ukoso, vodoravno, uspravno, cik-cak, itd.. i ovdje vi odlučujete!
Kada zalijepite trakice, provjerite da li su dobro zalijepljene, jer ako nisu, lak će da se podvuče ispod trakica i to neće lijepo izgledati!
Preko trakica nanesite lak koji želite, i trakice odlijepite sa nokta nakon 5-10 sekundi, jer ako se lak osuši na trakicama, i krenete da ih skinete one će povuci lak za sobom!
Kada se to osuši nanesite top coat i gotovo je!

Nadam se da vam se ovaj blog svidjeo i recite mi u komentarima o čemu bi htjeli sljedeće čitati!
Ljubim vaas, Belma ????

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

FOTO: Pixabay

233

5 thoughts on “Belmin blog: Kako ukrasiti nokte!

  1. Sjajan blog!!!
    Mnogo mi se sviđa zadnji prijedlog i obavezno cu ga isprobati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.