Anin blog: Zašto je dobro sedeti u prvoj klupi

Zdravo! Pošto sedim u prvoj klupi, rešila sam da vam napišem kako i zašto to može biti dobro. Dakle, ne sedim u prvoj klupi jer ja tako želim, nego jer nas je razredna tako razmestila. U početku dam mislila da će to biti užasno i da ću se premestiti negde pozadi – kako sam i navikla. Međutim, kako je vreme prolazilo, zavolela sam svoje mesto, i ne menjam ga!

Prva klupa vam može biti mnogo korisna. Kada već morate da dobar deo dana provedete u školi, mnogo je bolje da naučite što više, pa kući imate slobodnog vremena, nego za pričate na času, možda dobijete napomenu, jedinicu… pa kući još dodatno učite, pa popravljate ocenu, a i nastavnikovo mišljenje neće biti baš “bajno” o vama. Okej, znate da morate da provedete 45 minuta na času, slušajte pažljivo, ne mislite nešto treće, pitajte šta vam nije jasno, budite aktivni… Kada sedite u prvoj klupi, to je mnogo lakše. Jer kada ste pozadi, više drugara je oko vas i zagovaraju vas. Ovako o ustalom ne možete da pričate zbog nastavnika. Budimo realni, i pažnja je veća u prvoj klupi.

Drugo, nemojte misliti da je nemoguće “snaći” se na testu. Nastavnici obično gledaju ove klupe pozadi, a još ako šetaju po kabinetu- na dobitku ste. Npr. ja sam na testu iz hemije pola testa imala “ispred nosa”. Bilo je to dosta davno. Sećam se, prvi test iz hemije ikada. Periodni sistem elemenata je bio pravo ispred mene- na zidu. Ali su slova bila toliko “krupna” da se samo iz prve klupe vidi. Na testu iz tehničkog, nastavnica je imala papir sa zadacima i rešenjima. Sedela sam pravo ispred nje i sve prepisala sa njenog papira. Iz biologije, nastavnikova katedra je malo paralelna sa mojom klupom i ništa me ne vidi. Nemojte samo pomisliti da mi je varanje na testovima navika. Izbegavam da se služim time, jedino baš kada moram. Uglavnom sve naučim, a moje mesto mi mnogo pomaže u tome. Ovim postom sam želela da vam kažem da i mesto ispred nastavnika može biti dobro, i nemojte se žaliti ako vas razredni postavi da sedite za prvom klupom. Ko zna zašto to može biti dobro!

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje nagrađujemo jednom knjigom iz izdavačke kuće Vulkan!

FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

8 thoughts on “Anin blog: Zašto je dobro sedeti u prvoj klupi

  1. Volim sjediti u drugoj, po mogućnosti u prvoj, ali mojoj prijateljici s kojom sjedim smeta i prva i druga klupa pa sjedimo ili u drugoj ili u trećoj… ???

  2. Odličan blog <3. Također kada sjedim u 1.klupi imam puno više "pažnje" od drugih.Učitelji me više prozivaju ja sam aktivna javljam se i dobivam odlične ocjene 🙂

  3. Super blog!Ja nažalost uvek sedim u petoj klupi,tako da nemam pojma kako je sedeti u prvoj klupi.Obično kod mene u odeljenju u prvoj i drugoj klupi sede oni koji nose naočare i koji se loše ponašaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.