Zašto je važno učiti redovno?

paint-1280552_960_720

Ponekad je zaista teško postići sve i dobro znam kako je kada lekcija ima toliko da ne mogu ni domaće zadatke da završim, ali ono što sam u srednjoj školi naučila je da „kampanjsko učenje“ ne vodi ničemu. Iako ne možete iz svih predmeta biti „redovni“, potrudite se bar nešto da postignete jer postoji gomilu razloga zašto će vam kasnije biti lakše 🙂

1. Uvek ste spremni za čas.
Dok ostali drhte jer nisu sigurni da li će profesor pitati lekciju koju je predavao prethodnog časa, ukoliko ste je već naučili za vas nema straha, samo je pročitate još jednom i spremni ste, što mnogo znači jer se tokom iznenadnih ispitivanja najlakše kvare ocene.

2. Lakše pratite na času.
Normalno je da lekcije idu hronološki i samim tim ako naučite lekciju od prethodnog časa, biće vam sasvim jasno o čemu se radi u sledećoj lekciji, dok oni koji nisu ni pročitali lekciju neće moći lako da prate. Što više naučite na času, to bolje i brže shvatate lekciju.

knowledge-1052014_960_720

3. Sigurniji ste i brže radite.
Kad dođe vreme za kontrolni, sve oko vas hvata panika jer nisu stigli ni da počnu da uče, a učenici koji su učili redovno će verovatno samo još nekoliko puta pročitati starije i naučiti novije lekcije i biti spremni i dosta sigurniji od onih koji su krenuli da uče tek dan pre i nisu stigli ni da utvrde gradivo (kojeg sigurno ima mnogo).

4. Ostaje vam više slobodnog vremena.
Iako izgleda kao da „kampanjci“ uživaju mnogo više, učenici koji uče redovno preživljavaju mnogo manje stresa i srećniji su. Možda ste tokom radnih dana učili više, ali kada svi ostali budu učili biće vam mnogo lakše i imaćete vremena da izađete negde vikendom 🙂

still-life-851328_960_720

5. Ocena za aktivnost je vaša!
Profesori vole da tokom časova obnavljanja budete aktivni jer su takvi časovi i namenjeni uvtrđivanju gradiva, a ako niste ni pročitali lekciju, kako ćete učestvovati? Zato za takve časove treba da se spremite i čas koristite da nešto zapamtite. Takođe vrlo lako možete da dobijete peticu za aktivnost, neki profesori je upisuju i u dnevnik, a ako je dobijete biće vam mnogo lakše!

Kojoj grupi vi pripadate, da li učite redovno ili samo pred kontrolni? Ako pripadate ovoj drugoj, verujte da bi vam bilo mnogo lakše da se promenite jer bolje ćete se osećati i imaćete više vremena i volje da se radujete stvarima koje volite 🙂

Valentina Krstić je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Fearless Kingdom By Valentina i pišite joj na valetina.krst[email protected] a više o njoj možete pročitati ovde

FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

8 thoughts on “Zašto je važno učiti redovno?

  1. Famoza hocete li postaviti moj blog,top 15 pjesama? To mi je preko starog GMAIL-a,a sad uskoro cu napravit nov.
    Veliki pozdravi za Famozu <3 <3

    1. Hej 🙂 Ideja za blogove jeste da ne pravite baš top liste, osim ako makar ne objasnite u par rečenica šta vam se sviđa kod tih pesama. Čitaoci više vole malo originalnije tekstove, savete i takve stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.