Anin blog: Zašto je dobro pisati dnevnik?

Da li ste ikada razmišljali o pisanju dnevnika, ali nikada niste realizovali tu ideju? Možda će vas baš sledeće činjenice naterati da započnete.

1. Uvek ćete imati sve zabeleženo na jednom mestu
– U toku jednog dana desi nam se puno stvari i često se ni sutradan ne sećamo šta se sve izdešavalo. Ako sve zapišete na kraju dana u vaš dnevnik, uvek ćete moći da se podsetite šta se to dogodilo tog dana. Upravo je zbog toga pisanje dnevnika jako dobra stvar. Uvek se možete prisetiti i onih najmanjih uspomena na koje ste možda zaboravili.
2. Kroz dnevnik možete izraziti i vašu kreativnu stranu
– Pisanjem vežbate rukopis, a u dnevniku ne mora biti samo pisanja već može biti i crteža i slika. Uglavnom, u njemu imate slobodu, u pisanju i crtanju.
3. Možete izraziti svoje emocije
– Svi ćemo se složiti da postoji nešto oslobađajuće u ispisivanju emocija i misli na papir. Eto, još jedna stvar zašto je dobro pisati dnevnik. Svima je lakše kada podelimo svoja osećanja sa drugima, a isto to možete uraditi i kroz dnevnik. Sa punom slobodom možete pisati o onome što želite i o tajnama koje ne želite da kažete drugima.
4. Prijateljski i ljubavni odnosi će vam biti mnogo jasniji
– Mislim da je ovo super stvar kod pisanja dnevnika. Ipak, kada nekog upoznamo treba da izgradimo odnos sa tom osobom. Nekad i zaboravimo kako smo se sa nekim tako puno i brzo zbližili, a nekad nam nije jasno zašto nekog nismo podnosili. Uz pomoć dnevnika se svega toga možete prisetiti i uvideti kako je u stvari došlo do toga. Takođe, ćete se podsetiti zašto vam se sviđala neka osoba i kako je sve teklo u vašem ljubavnom životu.
5.Kroz pisanje dnevnika videćete kako ste se menjali iz godine u godinu
– Poslednja i najvažnija stvar! Baš zbog ovoga ja najviše volim da pišem dnevnik. Kroz njega u stvari vidim koliko sam se promenila, koja su bila moja interesovanja pre dve godine, kada sam bila ponosna na sebe, čime su mi bile okupirane misli u nekom trenutku… I uvek će ovo biti najvažnija stvar kod pisanja dnevnika. Desiće vam se da se nasmejete na neke postupke iz prošlosti, a istovremeno ćete uvideti gde ste grešili i znaćete kako to da ispravite. Shvatićete da problemi koje ste imali i nisu bili tako teški i samim tim ćete se osvestiti da ni trenutni problemi nisu tako ozbiljni i da ćete se ih rešiti isto kao i onih starih.

Citat vezan za današnju temu
~ Reči lete, ono što je napisano ostaje. ~

Na mom blogu možete naći post na temu: ” Kako najbolje voditi dnevnik?”
link mog bloga: https://followmeandblog.blogspot.com/

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

18 thoughts on “Anin blog: Zašto je dobro pisati dnevnik?

 1. Ja pisem dnevnik vec 2 godine al je problem sto ga moram pisati na sasvim trecem jeziku jer mi sestre ponekda uzmu dnevnik (i onda se potucemo ),pa nemogu pisati na hrvatskom,nemogu ga pisati ni na engleskom jer mi tata zna dobro engleski pa ga moram pisat na spanjolskom ili norveskom jer nesmijem ni na njemackom jer mi mama zna dobro njemacki sam mi fali da jos neko nauci spanjolski pa ce biti dobro😶

  1. Ja svoj dnevnik pisem na znakovnom jeziku(smislila sam znak za svako slovo) i tako mi ga nikad niko ne moze razumijeti.Probaj tako ako ti ponestane jezika 🙂

  2. Sjajna ideja… Pišeš i učiš usput…. 🙂 to mi je najdraže kada netko uči, a zabavlja se pritom…

   Ugodno sa korisnim, ja to zovem… 🙂

 2. Ja pišem dnevnik također, ali mi je problem pisati po ljeti kad sam doma jer nikad ne znaš tko će naići. Kad idem u školu onda svi misle da gore u svojoj sobi učim i pišem domaću zadaću. Ja to radim ali onda mogu pri miru pisati dnevnik znajući da niko neće naići jer mi ne žele smetati. Sestra mi je prije mjesec dana našla dnevnik i pročitala prvu stranu. Srećom da nije uspjela doći na drugu jer je na drugoj strani pisalo u koga sam se zaljubila. Inače ja imam Violetta dnevnik u kojeg pišem. Mislim ga ispuniti do kraja ove godine, a iduće mislim instalirati neki dnevnik na mobitelu jer je sigurnije.

  1. I ja takodje imam Violetta dnevnik i problem je sto nema nikakvu zastitu. Ali ja se ni ne brinem previse da ce neko da ga otvara jer mislim da moj brat i sestra to ne bi uradili. A sto se tice aplikacije za mobilni ima takodje da se instalira dnevnik i to mislim da je bas i Violetta. Tako da probaj sa njim, on takodje ima i lozinku. Hvala sto si pogledala moju objavu 🙂

 3. Meni je moj dnevnik pomogao u najtežim trenutcima i iznijedrio nešto super… ne zna se zašto se nekada nešto dogodilo(kao meni krivi klik i bye bye dnevnik)…naravno žao mi je što je propalo tih 3-4 godine moga pisanja, ali gle, možda se nikada ne bih dogodio priča o mačku da je ostao dnevnik čitav… 🙂
  I zato Ana, bravo za ovo što si napisala…. potpisujem svaku tvoju riječ..
  I ja sada rijetko pišem dnevnik, ali priča me sada ispunjava… 🙂

 4. Ja pisem dnevnik vec godinu dana.Ispisala sam jedan cijeli sad pisem drugi.Ja pišem pisanim slovima a od mojih niko ne može pročitati moj rukopis.Tak da sam sigurna hehe .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.