Po mišljenju kritičara: Ovo je 25 najboljih K-pop pesama 2019. godine!

Svake godine K-pop muzika postaje sve relevantnija u svetskom šou biznisu i još od probijanja BTS-a na američko i globalno tržište, počela je ekspanzija bendova iz Južne Koreje. Danas ih ima bezbroj i mnogo njih je uspelo da ostvari globalnu slavu, a Billboard je napravio listu na kojoj su kritičari odabrali 25 najboljih pesama koje je 2019. godine fanovima podario K-pop svet.

25. SuperM, “Jopping”

24. Jvcki Wai, Young B, Osshun Gum & Han Yo Han, “DDING”

23. Seventeen, “Fear” (An Ode)

22. AB6IX, “Breathe”

21. BLACKPINK, “Kill This Love”

20. ITZY, “Dalla Dalla”

19. IU, “Blueming”

18. Red Velvet, “Psycho”

17. R.Tee & Anda, “What You Waiting For”

16. NCT 127, “Highway to Heaven”

15. BTS, “Boy With Luv (feat. Halsey)”

14. TWICE, “Fancy”

13. ATEEZ, “Say My Name”

12. N.Flying, “Rooftop”

11. CLC, “No”

10. Stray Kids, “Miroh”

Prvi bend koji je zaslužio ulazak u top 10 je vama omiljeni Stray Kids, za koji Billboard kaže da je pesmom “Miroh” ubrao najbolje od svog rada i stvorio nešto što će vam teško izaći iz glave!

9. (G)I-dle, “Lion”

“Lion” je prava K-pop himna, sa tonovima koji su pogodni za bojno polje a ne samo za jednu prosečnu binu, kako kaže slavni Billboard!

Pročitajte još  J-Hope (BTS) donirao 89.000 dolara za decu u Africi!

8. Hwasa, “Twit”

Hwasa je u K-pop svetu prošle godine otvorila vrata slobodnijem i zabavnijem karakteru muzike, a opet je pokazala odličan raspon vokala!

7. AKMU, “How Can I Love the Heartbreak, You’re the One I Love”

Billboard ovu baladu smatra najboljom baladom 2019. godine kad je K-pop u pitanju, koja pokazuje i nežnu i zrelu stranu ovog dua.

6. GOT7, “You Calling My Name”

“You Calling My Name” je vrhunac ovog benda (za sad), sa odličnom synth-pop i funk mešavinom, u kojoj svaki član individualno uspeva da zasija.

5. Heize, “We Don’t Talk Together (feat. Giriboy)”

Ovo je zasigurno najbolja K-pop saradnja 2019. godine sa ekipom kao što je Giriboy, devojke i Suga iz BTS-a, i ekipa je vrlo verodostojno ilustrovala problem modernih veza i komunikacije.

4. TXT, “9 and Three Quarters (Run Away)”

TXT je u ovoj pesmi dozvolio sebi maštu i inspiraciju od Harryja Pottera, a kritičari ovaj singl opisuju magičnim poput ovog serijala jer je zvuk takav da vas vuče da nikada ne prestanete da ga slušate!

3. Chung Ha, “Gotta Go”

Billboard naziva Chung Ha solo divom, koja je pesmom “Gotta Go” pokazala svoju samouverenu i snažnu stranu koja će u budućnosti očigledno blistati.

2. Apink, “%% (Eung Eung)”

Devojke iz Apink dobile su prilično visoku poziciju sa “%%” jer kako Billboard smatra, pesmom je pokrivena važna tema mladosti – nedostatak ljubavi i nežnosti jer držimo standarde i očekivanja koja niko ne može da ispuni.

Pročitajte još  BTS: Za današnje generacije svaki novi dan je težak, želimo da pričamo o tome!

1. EXO, “Obsession”

Billboard smatra da je 2019. godina bila godina u kojoj je bend EXO zacementirao svoju poziciju na samom vrhu K-popa, naročito jer je bio spreman da istražuje i druge strane muzike, pa je eksperimentisao sa mračnim motivima, a “Obsession” je njihov vrhunac. Slažete li se da je ovo najbolja pesma K-popa 2019. godine?

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/EXO

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.

Latest posts by Valentina Krstić (see all)

Pročitajte još  Članice kpop grupe TWICE otvorile svoje Instagram profile!

2 thoughts on “Po mišljenju kritičara: Ovo je 25 najboljih K-pop pesama 2019. godine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.