10 stvari koje ni najveći fanovi “Vampirskih dnevnika” ne znaju o Damonu Salvatoreu!

Ian Somerhalder je svu svoju harizmu i šarm uspeo da pokaže u seriji “The Vampire Diaries” koja ga je vinula u zvezde, a njegov junak Damon Salvatore i dalje je jedan od likova o kojima se priča i neće skoro biti zaboravljen. Iako se ne nalazi na vrhu Screen Rant liste najinteligentnijih likova serije (listu možete pročitati OVDE), Damon je našao put do srca publike toliko da su ga svi duboko analizirali, ali postoji 10 stvari koje možda ni kao najveći fanovi niste znali!

10. Ubijanje Jeremyja Gilberta je trebalo da učini da mrzite Damona

Kako Screen Rant piše, najbolji način da i Elena i publika zamrze Damona na početku (što je bila ideja) bio je da on učini nešto tako nepravedno, ali kako serija odmiče, Damon ipak čini i mnoge dobre stvari.

9. Nije bilo u planu da Damon i Elena budu zajedno

Stefan i Elena su po mišljenju autora bili stvoreni jedno za drugo, a Damon i Elena dobili su svoju šansu kao par samo jer su fanovi to jako puno tražili!

8. Ian je imao jaku konkurenciju pri izboru glumca za Damona

Ulogu Damona mnogi su želeli – među njima su Michael Trevino (koji je postao Tyler Lockwood), Zach Roerig (Matt Donovan), Nathanial Buzolic (Kol Mikaelson), a ulogu je želeo i Paul Wesley.

Pročitajte još  Nova runda glasanja: Odaberi koju zvezdu želiš da Ryan nacrta!

7. …A Ian je želeo ulogu drugog vampira

Ian je najpre probao da dobije ulogu Jasona Stackhousea u hororu “True Blood” i bio je mnogo razočaran kada je nije dobio.

6. Damon bi uživao u životu običnog čoveka

Fanovi ne znaju detalje o zajedničkom životu Elene i Damona, ali sudeći po Ianovim rečima, Damona bi posebno radovao život običnog čoveka koji diše svež vazduh i ne razmišlja o tome ko bi ga mogao napasti i ubiti.

5. Damon se najverovatnije neće pojaviti u “Legacies”

Iako je Damon lice koje bi fanovi rado videli i u nastavku “Legacies”, iz Ianovih reči zaključujemo da bi on voleo da poseti set ove serije, ali iza kamera!

4. Damon nije slučajno čitao “Pedeset nijansi sive” u osmoj sezoni

Ako niste znali, Ian Somerhalder je bio jedan od favorita za ulogu opakog Kristijana Greja u serijalu “Pedeset nijansi”, ali se ipak nije pokajao kad je ispalo da ulogu nije dobio, jer je već bio previše zauzet. Ipak, njegov junak Damon u jednoj epizodi čita upravo gore navedenu knjigu, što definitivno nije slučajnost.

3. Ian nije želeo da Damon bude “dobar dečko”

Damon je zapravo i bio antagonista po prvobitnoj ideji, ali tome je očigledno doprineo i sam Ian jer je odlučio da preporuči autorima scenarija da još malo “iskvare” Damona kad je počeo da pokazuje dobru stranu!

Pročitajte još  Odlična ideja: Hana nam šalje kviz o liku Katherine Pierce iz "Vampirskih dnevnika"

2. Damonu nije planiran srećan kraj

Još tokom druge sezone javila se ideja o finalu, i u toj prvobitnoj ideji za Damona nije bilo srećnog kraja – međutim, konce je pomrsila Nina Dobrev svojim odlaskom iz serije pa se sve promenilo.

1. Poslednja rečenica finala planirana je skroz drugačije

Damon odgovara Stefanu sa “Hey, brother” kad ga sretne u poslednjoj sceni, ali kako je Damon sam po sebi sarkastičan, to je bilo jako čudno. Zapravo, rečenica koju je trebalo da izgovori u originalu je: “Oh, I see they have hero hair in heaven”!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Ian Somerhalder

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.
Pročitajte još  Dora nam predstavlja svoj kviz o "Vampirskim dnevnicima"!

2 thoughts on “10 stvari koje ni najveći fanovi “Vampirskih dnevnika” ne znaju o Damonu Salvatoreu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.