Top 11: Ko su najpametniji likovi u “Vampirskim dnevnicima”?

The Vampire Diaries ostavili su ogroman trag i gomilu nezaboravnih likova. Ipak, svi oni su nam pokazali da se u važnim momentima snalaze na drugačiji način, pa su neki malo manje bistri od drugih. Evo i kako bi izgledala top 11 lista najpametnijih glavnih likova po Screen Rantu.

11. Jeremy

Siroti Jeremy uvek kao da zaostaje za svima i večito nastrada, čak iako ga svi štite. Ipak, u kasnijim sezonama bolje se snalazi a uloga u spinofu pod nazivom Legacies mogla bi mu dodatno pomoći.

10. Tyler

Još jedan momak koji nije imao previše sjajnih momenata, pogotovu jer je dozvolio da ga Klaus vrti oko malog prsta. Zbog svoje brzopletosti mnogo je patio, ali je uspeo da se izvuče, ali i dalje nije shvatao da mu je potrebna pomoć prijatelja.

9. Matt

Matt je osoba na koju svako može da se osloni, ali i zna da ne sme da veruje braći Salvatore, što ga je mnogo puta i spasilo. Ipak, on često doživljava stvari kao crno-bele, ne videći da je istina negde na sredini. Zbog toga je i odbacivao Caroline kad je ona postala vampirica, a slepo je sledio Elenu.

8. Damon

Već vas vidimo kako protestujete, jer Damon itekako ume da bude inteligentan, samo kad se malo potrudi! On će biti i zloća ako je to potrebno da bi nešto uradio nešto što će se na kraju ispostaviti kao dobro. Ono štoga sputava jeste što su mu večito svi drugi krivi i ne želi da shvati da je pogrešio.

7. Stefan

Razumniji od braće Salvatore, koji je umeo da prevari Klausa i pronađe njegove slabosti. Sa druge strane, njega često ponesu emocije i tad ne može da se kontroliše. Po ponašanju on je kao tinejdžer koji želi dobro, ali to ne uspeva uvek.

6. Enzo

Enzo je znao da kako da se odupre uticajima kao i da pokaže ljubav prema Bonnie koja je umela da mu uzvrati to i spasi ga mnogo lakše nego Damona.

5. Elena

Preživeti u svemu vampira je već veliki uspeh, a Elena je najjača u tome što ume da okupi ljude. Ona iz svih izvlači ono najbolje i spasavala je druge likove bezbroj puta. Isto tako, pokazala je svoju pamet kad nadmudrila Rebekah ili dala lek od vampirizma Katherine. Ipak, ona ume da isteruje pravdu i to često nosi posledice.

4. Alaric

Alaric se mnogo menjao tokom serije, ali je uvek spreman da uči i da podeli svoja znanja. On je smiren i svima predstavlja oslonac kao jedan od retkih glavnih likova u zrelim godinama.

3. Caroline

Caroline nikako nije glupa plavuša iako ima svojih blesavih momenata više nego svi drugi likovi zajedno! Kad je postala vampirica, snalazila se bolje sa svojim moćima od drugih likova. Uostalom, i Klaus je morao da konstatuje da je ona “Mnogo više od lepog lica”.

2. Bonnie

Bonnie je stub stabilnosti, često i poslednja linija odbrane u očajničkim situacijama. Nema koga ona nije spasila, a shvatila je i kako da zarobi Kaia u zamku koju su sastavili Caroline i Alaricove ćerke.

1. Katherine

Preživljavati 500 godina bežeći od Klausa je znak da je Katherine ekstremno pametna. Ona je vampirica postala da bi ga se otarasila, a uspela je i da razvije imunitet na vrbenu koja šteti drugim vampirima. Ona je jaka i mentalno i fizički i uvek nađe način da preživi, pa makar i uskakala u Elenino telo.

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.