Vlada Turske će pratiti ‘efekte’ koje K-Pop ostavlja na mlade!

Već je poznato da su mnoge vlade imale problem sa K-Pop industrijom i da smatraju da ona loše utiče na omladinu. Diktator Kim Jong-un izjavio je sa je to ‘opaka bolest koje se treba rešiti’ i da se brine za mlade Severne Koreje. Kina je takođe zabranila mladima da slušaju K-Pop jer im je ‘krivo’ što se okreću tuđoj muzici, a ne svojoj. Sada će i mladi iz Turske imati istih problema pošto će vlada pratiti ‘efekte’ koje K-Pop ostavlja na njih!

Nakon incidenta koji se desio, kada su tri mlade devojke pobegle od kuće kako bi otišle za Južnu Koreju, sada će vlada i ministarstvo Turske voditi istraživanja nad K-Popom i pratiti efetke koje ova muzika ostavlja na mlade generacije. “Vlada istražuje da li K-Pop navodno odvraća omladinu od roditelja i vodi ih na drugačiji način života.“ izveštava dnevni list Milliyet.

Dve sestre i prijateljica su 10. avgusta pobegle od svoje kuće iz naselja Hadımköy u Istambulu i zaputile se za Južnu Koreju zbog svoje ljubavi prema K-Popu i K-Drami.

Vlada će posebno ‘motriti’ na društvene mreže poput Twittera i YouTuba. “Mladi se udružuju na online profilima i dele svoju vezu sa K-Pop grupama nazivajući se posebnim nadimcima.“ dodao je dnevni list.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/NCT 127

The following two tabs change content below.

Marta Denić

Marta Denić je urednica portala Famoza.net. Obožava svet pop kulture i poznatih ličnosti, a rad na Famozi joj omogućava da mu se što više približi. Studira španski jezik i hispansku književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Strani jezici su njena strast i jednog dana želi da proputuje svet i upozna različite kulture.
Pročitajte još  BTS i vojska: Momci ne znaju hoće li se grupa raspasti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.