Veliki gubitak: Prihodi kompanija Marcusa i Martinusa znatno opali!

Marcus i Martinus Gunnarsen su dugi niz godina jedan od najvećih norveških muzičara. Finansijski, blizanci i njihov otac, Kjell-Erik Gunnarsen, podelili su muzički biznis u tri različite kompanije: M&M Artists, MM Concerts i M&M Merchandise. Ova treća kompanija već nekoliko godina prodaje dukserice i prekrivače za krevete sa M&M logotipima i kompanija je koja je prikupila najviše novca od svog osnivanja.

Od 2016. do 2018. godine, kompanija je imala prihod od najmanje 20 miliona, sa vrhunskom godinom od preko 30 miliona u 2018. Ali od tada, prihodi su znatno opali, a za tri godine kompanija M&M Merchandise AS je sa prihoda od preko 30 miliona prošle godine pala na oko 1,1 milion. MM Concerts AS, koji ima prihod od koncerata momaka, od 2018. je sa 30 miliona otišao na skoro 450.000 kruna u 2021.

Prošle godine je njihov tadašnji menadžer Gilbert Lunde izjavio da je razlog pada prihoda vezan za pandemiju korone: “Planirano je da 2020. godine Marcus i Martinus odu na veliku svetsku turneju, pa se u tu svrhu ulagalo. Ali zbog pandemije korone, koncerti su morali da budu otkazani, a prihodi su dugo kasnili”, objasnio je tada Gilbert. Posle nekoliko godina sa desetinama miliona prihoda, kompanije u celini nastavljaju da beleže gubitak. Uprkos tome, izgleda da braća nemaju nikakve finansijske potrebe. Njihova najveća kompanija, M&M Artister AS, ima kapitala preko 21 milion.

Pročitajte još  Marcus i Martinus skakali u ledenu vodu sa šest metara visine!

Ukupan kapital u tri kompanije je skoro 33 miliona norveških kruna. Kompanije su osnovane pre nego što su Marcus i Martinus napunili 18 godina, a otac blizanaca je naveden kao generalni direktor kompanija. On poseduje 70 odsto akcija u matičnoj kompaniji, dok Marcus i Martinus poseduju preostalih 30.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Latest posts by Anđela Lekić (see all)

Pročitajte još  Jesu li sigurni? Marcus i Martinus tvrde da su završili sa fudbalom za ovu godinu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.