Teški momenti: Marcus i Martinus izgubili veliki novac

Marcus i Martinus žarko žele da objave novi album i krenu na turneju, ali korona virus takve stvari i dalje čini nemogućim. Kako piše norveški VG, sve to ima za posledicu ne samo pad popularnosti momaka, već i veliki poslovni gubitak njihove tri kompanije – M & M Artister, MM Concerts i M & M Merchandise.

Kako se navodi, momci su izgubili čak 7,5 miliona norveških kruna kad je reč o zaradi, što je više od 700.000 evra! Kako se navodi, prihod od prodaje mercha bio je oko 270.000 evra, što je skoro pet puta manje nego godinu dana ranije. Kako se navodi, upravo je prodaja mercha u ovom momentu najveći problem, jer je ova kompanija momcima izbila preko 600.000 evra iz džepa. I prošle godine zabeležen je gubitak, ali tri puta manji.

Kako ističe muzički menadžer Gilbert Lunde, ovako loše brojke nije teško objasniti. “U 2020. godini, bio je plan da Marcus i Martinus idu na veliku turneju, pa se ulagalo mnogo novca zbog toga. Međutim, usled korone, koncerti su morali biti otkazani”.

Kad je reč o očajnoj prodaji mercha, Lunde ističe da je i to lako objasniti. “Većina fanova merch kupuje na koncertima, a kako to nije moguće zbog korone, prirodno je da se gubi veliki novac. Ono što ipak ističe norveški medij jeste da momci nisu ugroženi finansijski, odnosno da i dalje imaju dovoljno novca za normalan život i nastavak karijere. Kako se ističe, sve tri njihove kompanije još uvek posluju bez problema, i ukupno vreme blizu četiri miliona evra!

Pročitajte još  Krvave priče: Naš giveaway je otkrio najmračniju stranu naših MMera

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Marcus i Martinus

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

One thought on “Teški momenti: Marcus i Martinus izgubili veliki novac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.