Tea savetuje: Šta učiniti kad dođe do svađe vašeg i nekog drugog fandoma?

two teenage sisters staring at each other

Kao što već svi znamo, nažalost, veoma često dolazi do sukoba dva ili više fandoma a mi ne znamo šta bi bilo ispravno uraditi! Postoje oni koji odmah počnu da vređaju fandom koji je došao u sukob sa istim i na taj način misle da će odbraniti svoj. Takvi sukobi izgledaju kao da se takmiče ko će gore uvrede uputiti, što je strašno! Evo par saveta kako što pre prekinuti svađu ili kako barem da do vređanja ne dođe:

1

1. Ako ste vi neko ko započinje svađu:

Prvo morate razmisliti zbog čega vi mislite da je dobro započeti svađu (iako je u bilo kom pogledu započinjanje svađe loš izbor)? Da li ćete nešto postići time što pokušavate da tuđem fandomu uputite najgore uvrede? Kako biste se vi osećali kada bi neko iz „eto tako mi došlo“ razloga počeo da vas vređa? Na primer sretnete nepoznatog čoveka na susednom semaforu koji je k’o grom iz vedra neba o vama rekao da ne umete da zavežete pertle a ni ne poznaje vas. I zato što je to on rekao, svi sa te strane semafora će početi da govore o vama mnoge stvari koje nisu tačne i tako se posvađate sa osobama sa kojima nikada niste ni reč progovorili. Tako je isto reč i sa fandomima (kao primer daću Tiniste i Selenatore) – neki portal ili časopis mnogo pažnje posvećuje Martini i svi Tinisti su naravno zbog toga presrećni. U jednom trenutku Selenator počne da vređa Tiniste zbog toga (kao da su oni nešto skrivili) i zato što je jedan član počeo da vređa ostali će mu se pridružiti kako bi odbranili svoj fandom i na taj način može doći i do ozbiljnih problema. Tako da u bilo kom pogledu nemojte započinjati svađu zato što nećete ništa postići time samo ćete smanjiti šanse za dolazak neke zvezde!

20140722_162709


2. Ako neko iz vešeg fandoma započninje svađu:

Ugledali ste komentar nepoznate osobe (ali znate da je iz vašeg fandoma) koja je uputila uvredu nekom fandomu,ono što bi trebalo da uradite jeste da joj pošaljete poruku u privatni čet i kažete joj ja odmah obriše komentar kako biste joj rekli nešto važno. Verovatno vas neće odmah poslušati već će vas pitati zbog čega mora da ga obriše. Morate joj objasniti da ne sme da vređa nikoga ako ga ne poznaje i možete joj ispričati priču iz prethodnog primera. Ako vas bude poslušala,naravno mora da se izvini svima i nadamo se da se to neće ponoviti.

3. Ako neko iz drugog fandoma vređa vaš fandom:

Vi ne morate nastavljati svađu i tako „popravljati“ sitaciju, već osobu koja je započela svađu morate smiriti i objasniti joj da nije u redu to što radi, da ne sme vređati nikoga. Ono što je najbitnije jeste da sve raspravite smireno i bez dodatnih pogoršanja situacije. Sve se može i mora rešiti bez ružnih reči!

Ovo su bili neki od saveta kako bih ja postupila u određenim situacijama. Nadam se da će vam biti korisni i da ubuduće neće dolaziti do brojnih sukoba jer kao što jedna pesma kaže („Juntos somos mas“) kad nas je više sve je moguće i ako se ujedinimo možemo drastično promeniti situaciju i od dolaska jedne zvezde doprineti tome da i vaši idoli dođu u našu zemlju jer SNOVI SE OSTVARUJU AKO DOVOLJNO VERUJEMO!

Da se predstavim 🙂 . Ja sam Teodora Sarić,veliki Tinista i V-lover. Imam 15 godina i nikada nisam imala priliku da pišem za nečiji časopis ili portal ali uvek sam volela da pišem sastave. Bavim se plesom i modelingom a nakon srednje škole planiram da upišem fakultet dramskih umetnosti ili medicinski fakultet. To bi bilo moje predstavljanje u par reči i nadam se da vam se dopada tekst o kojem sam pisala! 🙂 Pozdrav!

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.
FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Tea savetuje: Šta učiniti kad dođe do svađe vašeg i nekog drugog fandoma?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.