Sara Stanković: Može me skupo koštati, ali neću da ćutim o stanju u Srbiji

U Srbiji već danima traju veliki nemiri kakvi nisu zabeleženi u 21. veku. Na ulicama Beograda i drugih gradova vlada potpuni haos, gde se demonstranti i policija sukobljavaju svako veče. Sve više naših influensera se oglašava tim povodom, a među najistaknutijima je Sara Stanković, koja pokazuje neviđenu hrabrost.

Sara već danima koristi svoj glas da obavesti stotine hiljada pratilaca o tome šta se dešava, a u utorak i sredu je ostavila seriju otrežnjujući poruka. U njima, ona kaže, “Smatram da influenseri treba da znaju svoje mesto u sistemu i ne podržavam da se oglašavaju povodom npr. političkih i sličnih tema, naročito kad nisu stručni za temu koju spominju. Ali reći ću vam šta mislim jer očigledno želite da znate. Mislim da nas lažu od samog početka i da je ovo pre svega psihička tortura a za mnoge i fizička, kako su se zarazili virusom o kome do dana današnjeg ne znamo ništa.”

“Smatram da su protesti potpuno opravdani iz razloga što su sve mere naglo prekinute početkom maja, gde smo pušteni iz kuća nakon perioda u kome su mnogo ljudi propatili finansijski, i logično, kad im je rečeno da je napolju bezbedno – uzeli su svoj posao u svoje ruke. Nijednu meru nismo imali do juče. Naravno da je narod besan što nas zatvaraju kao poslednju bagru, iako smo mogli da imamo mere uvođenje pametno i postepeno.” Sara je dodala kako je kriv krizni štab i da ljude koji ga čine mora biti sramota zauvek. Ona je izrazila i zabrinutost jer će protesti povećati broj zaraženih, a demonstrante je zamolila da se ne poziva na vandalizam i uništavanje tuđe imovine.

Sara je dala i ekskluzivnu izjavu za Famozu, gd je spomenula kako će možda biti obeležena i izgubiti ugovore sa kompanijama koje se plaše vlasti. “Danas je vreme kad se od poznatih očekuje mnogo, ali ono što je manje poznato jeste da je korišćenje velikih platformi mač sa dve oštrice. Sa jedne strane sam uvek za to da koristimo svoj glas, ali sa druge strane vrlo dobro zna da nas taj isti glas može koštati saradnji, zarade, pozivnica za određene događaje i uključenosti u posao kojim se bavimo kao manje ili više poznate ličnosti. Ja sam izabrala da iznesem svoj mišljenje, te svojim pratiocima kao i svima ostalima dam šansu da se i njihova muka čuje malo dalje. Ne umem da ćutim i ćutanje se nikad nije uklapalo u moj stil, tako da sam danas ostala dosledna sebi – dala sam sebi glas.”

Na sreću, Sara nije sama – objave protiv brutalnog nasilja koje u ime vlasti sprovodi policija objavile su i druge zvezde – mi smo primetili Andriju Jo i Ružu Rupić. Zbog pisanja o ovoj temi i Famoza može da bude u problemu, ali prećutkivanje nečega što se tiče svih nas bila bi velika sramota, a naročito nemamo pravo da gušimo glas onih koji o svemu pričaju. Mi se nadamo da sve što se dešava ovih dana neće potrajati dugo, i da će građani dobiti pravo na život kakav zaslužuju a koje im je odavno uskraćeno. Što se Sare tiče, ona je od nas zauvek zaradila veliko poštovanje.

Pročitajte još  Sara Stanković u novoj epizodi Balkan Top Stara najavila emisiju sa tviterašima!

Autor: Famoza.net 

Foto: Screenshot/YouTube

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Sara Stanković: Može me skupo koštati, ali neću da ćutim o stanju u Srbiji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.