Nema škole u ponedeljak: Produžen raspust u Beogradu i centralnoj Srbiji!

Za razliku od Vojvodine i okolnih zemalja, učenici u centralnoj Srbiji imaju krajnje čudan zimski raspust koji je podeljen na dva dela, tako da je u školu trebalo da se vrate već u ponedeljak. Međutim, to se neće desiti!

Kako je saopštilo ministarstvo prosvete, dgovoreno je da se zbog epidemije gripa raspust za sve osnovce i srednjoškolce produži i to za najmanje dva dana! “Izvesno je da 9. i 10. januar ne bi radile škole tako da produžavamo za dva dana. Onda ćemo u ponedeljak imati čisto stanje na terenu, jer jednostavno ako je ovaj podatak grupisan u nekoliko gradova mi pravimo problem većem delu Srbije, tako da ćemo preko naše mreže Dositej i preko naših školskih uprava tačno znati stanje preseka kako to izgleda i sreda će biti, 11. januar prvi radni dan”, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Naravno, ovi dani nisu baš pravi poklon jer će đaci morati da ih odrade. “Jednu subotu, jednu u nekom hodu, možda školsku godinu produžimo, daćemo uputstvo školama kasnije. Ako baš bude nevolja velika imamo vremena da 9. januara napravimo novu procenu”, rekao je ministar. Uz ovo saznanje, šta kažete da baš u ponedeljak i utorak podelimo prve nagrade ovog meseca, s obzirom da je za vikend julijanski Božič?

Izvor: N1
Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

11 thoughts on “Nema škole u ponedeljak: Produžen raspust u Beogradu i centralnoj Srbiji!

  1. Nagrade biste trebali podijeliti u pon i uto, jer nekima roditelji nece dati da za Bozic budu na mobitelu cijeli dan, pa nagrade mogu otici i u pogresne ruke…

    Nama u BiH raspust traje do 30.1.

  2. Super! ?
    Da, možete da podelite nagrade u ponedeljak i utorak.
    Nego, Famozo, u Vojvodini i na jugu Srbije imaju raspust do 20.01. ili kako? Nisam baš upućena, pa možda Vi znate ?✅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.