Ne kupujte: Novi BTS proizvodi uništavaju planetu i obična su prevara!

BTS je odlučio da nastavi sa proizvodnjom NFT-a uprkos širokom gnevu fanova. Popularni kpop bend je prvi put najavio planove za stvaranje sopstvenih NFT proizvoda još u novembru prošle godine kada je kompanija Hybe otkrila novo partnerstvo sa južnokorejskom kripto berzom Dunamu. Objava je odmah izazvala kritike od strane fanova, koji su rekli da je to u suprotnosti uobičajenim naporima benda u radu na održivosti i ekološkom aktivizmu, uključujući i nastup na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 2018. godine.

Šta je uopšte NFT? Za sve one koji prvi put čuju za ovaj pojam, to je digitalni proizvod (slika, zvuk, video) koji ima digitalni potpis, kao sertifikat autentičnosti. Međutim, i dalje sve to može da se kopira bez ograničenja, ali samo taj original zadržava u sebi potpis autentičnosti da je to nečije vlasništvo, odnosno da je unikat. „Verujemo da NFT ima potencijal za ekspanziju i nadamo se da će fanovima pružiti raznovrsnija iskustva i prilike da se izraze“, rekao je vođa projekta HybeAmerica, John Kim.

Ovaj potez ne bi trebalo da bude iznenađenje, s obzirom na znatnu slavu BTS-a. Ogroman spisak proizvoda benda doneo je kompaniji više od 200 miliona dolara samo u 2021. godini.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/BTS

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Koliko tetovaža imaju članovi BTS-a?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.