Mračna strana k-popa: “Niko nije smeo da ima više od 47 kilograma, težina je bila stalna opsesija”!

Euodias, 25-godišnja jutjub zvezda iz Sanderlanda koja je napola Korejka, imala je iskustvo iz prve ruke života u k-pop ‘kampu za obuku‘ kada se kao dete preselila u Južnu Koreju kako bi sledila svoj san da postane zvezda. Regulisani život u zgradi u vlasništvu njene kompanije opisuje kao ‘neku vrstu naučnog eksperimenta‘.

“Obično smo se budili u 5 ujutro kako bismo dodatno vežbali ples pre nego što škola počne u 8 ujutro. Kad bi se školski dan završio, vraćali bismo se u društvo kako bismo uvežbavali pevanje i ples. Vežbali bi do 23 sata ili kasnije”, ispričala je. Osim što su išli u školu, nisu smeli da izlaze bez dopuštenja. Izlasci su bili zabranjeni, kao i neplanirane posete prijatelja ili rodbine. Dok je Euodias spavala u spavaonici, neki u grupi, za koju se smatralo da će slabije uspeti, morali su da spavaju na prostirkama na podu. No, kako kaže, malo ko se žalio jer su svi bili ambiciozni i jer je stav kompanije bio da je “sve što smo doživeli deo učenja discipline potrebne za k-pop idola”.

Umesto da koriste vlastita imena, kaže da su mladi dobili broj i umetničko ime koje odgovara tipu k-kop ličnosti koji je kompanija odabrala za njih. BLACKPINK su provele između četiri i šest godina u takvom režimu, živeći u onome što je članica benda Jennie uporedila sa ‘internatom‘. “Bilo je to kao 14 sati dnevno, samo trening. Bilo je stvarno grubo”, rekla je. Euodias, koja je napustila južnokorejsku prestolnicu Seul nakon dve godine kako bi se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo, kaže da je izgled devojaka bio predmet intenzivnog nadzora, a nedeljno merenje kilaže održavalo se pred celom grupom.

Pročitajte još  Pogledajte rang listu: Ovo su najpopularnije ženske k-pop grupe u maju!

“Težina je bila stalna opsesija. Niko nije smeo da ima više od 47 kilograma, bez obzira na godine ili visinu. Ako je težina bila veća od propisane, smanjili bi mu porcije. Ponekad bi oduzimali cele obroke, a ‘predebelim‘ vežbačima davali bi samo vodu. Izgladnjivanje je postalo uobičajeno. Neke su polaznice bile anoreksične ili bulimične, a mnoge devojke nisu imale menstruaciju”, prisetila se, dodajući da se dvaput onesvestila tokom časova plesa zbog dehidracije i nedostatka hrane. “Često smo morali da nosimo onesvešćene pripravnike natrag u spavaonice”, tvrdi, a mnogi od vežbača podvrgavani su plastičnim operacijama.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Latest posts by Anđela Lekić (see all)

Pročitajte još  Spremite se: Ove K-pop grupe se pripremaju za comeback u junu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.