Lenin novi blog: Šta su najbolji prijatelji?

Pre otprilike tri meseca sam pisala tekst na temu najboljih prijatelja, tačnije “Život bez prijatelja”. Međutim, danas sam pričala sa svojim najboljim prijateljima o našem drugarstvu i odlučila da ponovim temu najboljih prijatelja, ali malo drugačije. Naime, tema ovog teksta je šta su za mene najbolji prijatelji i kako bi trebalo da se ponašaju.

Prva stvar i osnovna, najbolji prijatelj je onaj u koga imamo potpuno poverenje, bez sumnje. Trebalo bi da možemo sve da mu kažemo, čak i najveću glupost, poput toga šta smo danas jeli, kako smo proveli dan i slično.
Zatim, najbolji prijatelj je onaj koji je uvek tu za nas i mi za njega. Ako naš prijatelj imam problem bilo kakve prirode, mora da zna da ćemo biti tu da mu pomognemo, kako god možemo i da nam zaista ne predstavlja nikakvo opterećenje, jer je to jednostavno ono što mi želimo.
Kad nam se prijatelj nađe u nevolji, tu smo da mu pomognemo. Kad smo mu potrebni za bilo šta, tu smo. Nema izgovora ili tipičnih rečenica: “Ne mogu sad, radim nešto” ili: “Ne znam šta da ti kažem”. Uvek imamo šta da kažemo i nikad ne ostajemo bez reči.

Ako se družimo iz koristi ili čisto da bi se reklo da se družimo s nekim, zašto to radimo? U tom slučaju nam prijatelj ni ne treba. Čuvajte svog najboljeg prijatelja. On je jedini kome možete u potpunosti da verujete i trebalo bi da ga zadržite uz sebe, bez obzira kroz šta prolazio.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Just Dreamer i pišite joj na [email protected] .

FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

3 thoughts on “Lenin novi blog: Šta su najbolji prijatelji?

  1. Predivan blog.
    Ja imam ekipu prijatelja kojoj mogu da verujem. Ne zato da bih se izdvajala, nego zato sto mi treba neko kome mogu da verujem. I moje drugarice i ja smo veoma povezane. Jedna od njih, je moja BFF skoro 9 godina, i za to vreme smo se posvadjake najmanje 4 puta. Isto je sa i ostalima. I ja njih cuvam jer su posebne, a ne igracke.

  2. Super blog.
    Shvatila sam da moja najbolja prijateljica zapravo nije moja najbolja prijateljica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.