Larin blog: Moj život kao Jorgista

Zdravo Famozo! Ovo je prvi put da šaljem nešto za Famozu, pa se iskreno nadam da će Vam se svidjeti! Evo prvo da se predstavim. Moje ime je Lara, imam 15 godina, dolazim iz Sarajeva i veliki sam Jorgistas. Zbog čega sam odlučila da napišem svoju malu “Jorgistas priču”.

I evo sad ovdje sjedim i slušam “Si te tuviera”, novi singl mog idola Jorgea Blanca. To sada vjerovatno mnogi Jorgistasi na ovoj planeti Zemlji rade, jer je pjesma jednostavno zarazna i spot je fantastičan.

Jorgistas sam od 6. razreda, točnije 2014. godine, kada sam odlučila da prvi put pogledam tu telenovu “Violetta”. Točno se i sjećam koja je to epizoda bila… prva sezona i u tijeku je bila Francescina rođendanska zabava gdje je Jorge bio obučen kao princ, ne ovdje vam ne govorim što sam maštala nego je stvarno bio obučen kao princ, točnije srednjovjekovni vitez. Serija mi se odmah svidjela, posebice Jorge Blanco, o kome sam postepeno i učila. Većina prijatelja iz mog razreda su mi govorila da sam luda što znam na primjer koji je bio njegov prvi kućni ljubimac ili kad se prvi put zaljubio, ali jednostavno nisam mogla tu stati. Većina ih je mislilo da je to samo faza i da čim serija završi sa svojim snimanjem da će moja ljubav prema Jorgeu da nestane. Ali zar ljubav funkcionira tako? Zar ljubav kada jedna “faza” života završi ona nestane? Ne, nije. Ljubav je da ostaješ uz one koje voliš i poslije svih tih “faza”. Takva je bila moja ljubav i za Jorgea. I evo me 4 godine nakon što sam ga prvi put vidjela, mogu samo reći da ga volim još više. Pitala me jedna prijateljica iz razreda ove godine da li ja još uvijek volim Jorgea, ja sam rekla da naravno i ona se čudila. Da dodam možda jedan bolji detalj, i ona je voljela i gledala “Violettu”, ali čim je ona prestala da se emitujei njena ljubav je nestala i prešla na nešto drugo.

Pročitajte još  Šansa karijere: Jorge Blanco na turneji sa Demi Lovato!

Biti Jorgistas nije samo da “fan girlaš” nego da budeš tu za Jorgea šta god da radi i da on radi. Meni ovo nije samo običan fandom, vjerujte da nije, meni je ovo druga obitelj u kojoj sam našla mnogo mnogo prijatelja. Prvo našla sam svoju najbolju prijateljicu, gdje je među našom vezom malu ulogu igrao i Jorgea koji nam je i “započeo” naš razgovor, a to prijateljstvo je samo jače iz dana u dan. Onda sam pomoću svog instagrama profila, fan pagea, (@jorgeblanco_jorgistas1) napravili smo grupni razgovor gdje se sada cujemo svaki dan i mogu vam reći da smo odmah kliknule, postale smo super prijateljice. Iako dolazimo iz različitih dijelova Balkana, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Grčka…, mi smo sada kao jedan. Podržavamo se, pomažemo jednim drugima, te smisljamo svakakve akcije kojim hoćemo da dokažemo da nas ima ovdje na Balkanu i naš najveći cilj: da vidimo svog najvećeg idola, Jorgea Blanca. Jorge je jednom i rekao da je ponosan što smo se mi Jorgistasi jako spojili i podržavamo jedne druge i da mu je drago da zahvaljući njemu nastala nova prijateljstva, a to se može reći i za nas.
Kao što sam rekla naš najveći cilj je da Jorgea vidimo na Balkan, a to očigledno neće biti laka misija, stoga mi radimo i radit ćemo sve što je u našoj moći da ga i ostvarimo. A mislim da ćemo i nakon našeg uspjeha da ćemo se još družiti jer ja iskreno mislim da su ovo nova prijateljstva. Jorgistas nije samo fandom, nego i obitelj i prijatelji.

Pročitajte još  Rasplakaćete se: Tini i Jorge pevaju, fandom grca u suzama! (video)

Nadam se da vam nisam dojadila sa ovom pričom. I vjerovatno ćete još čuti za mene jer mi se jako svidjelo pisati ovo! I ako još neko želi pridružiti akciji za Jorgea da dođe na Balkan javite mi se u dm na @jorgeblanco_jorgistas1!

Lijep pozdrav,

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.
Pročitajte još  Tinino plivanje u ledenoj vodi i Jorgeovo samovanje: Ovo su tajne sa snimanja "Tini El Gran Cambio de Violetta"!

7 thoughts on “Larin blog: Moj život kao Jorgista

 1. Jako lijep i zanimljiv blog. Ali točno je što si rekla, npr. moj idol je Tini također iz Violette I slažem se iako je serija završila to nije kraj. Mi ih istinski volimo i naša ljubav neće prestati dok oni prestanu nešto raditi zbog čega smo ih mi zavoljeli

 2. Divan i interesantan blog, svidja mi se tvoj stil pisanja.
  Meni je ovo jedan od najboljih blogova koje sam do sad procitala na Famozi.
  Slazem se da su nam nasi fandomi druga porodica, sve nas vezuje ljubav prema nekoj poznatoj licnosti.

 3. Blog je stvarno odličan i stvarno mogu osjećati tvoje emocije koje si uložila u ovaj tekst🦄❤ mnogo si truda uložila i to se vidi i stvarno je odličan blog. I mnogo mi je drago čuti da su se Jorgistasi udružili i da će sada pokušati zajedničkim snagama da dokažu da zaslužuju šansu da vide svoga idola 💙💙

 4. Veoma lijep blog, moja priča je slična, ali odnosi se na Tini i Jorgea. 😘

 5. Blog ti je predivan. Slažem se u svemu s tobom. Kad jednom istinski zavolis svog idola ta ljubav ne prestaje.

 6. Mnogo mi se svidio tvoj blog i samo nastavi da ih pišeš pošto ti ide sjajno.
  P.S. I moja priča je slična samo što sam Tinista♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.