Kpop agencija JYP Entertainment prestaje sa proizvodnjom CD-ova kako bi postala ekološki održivija!

K-pop agencija JYP Entertainment, koja između ostalih sarađuje sa ženskom grupom TWICE, objavila je da planira da prekine proizvodnju CD-ova, u nastojanju da postane ekološki održivija. Takođe, nada se da će u budućnosti sav merch učiniti što je moguće ekološki prihvatljivijim.

Iako je striming sada daleko najveći generator prihoda za globalnu diskografsku industriju, prodaja CD-ova je i dalje generisala 19,2% prihoda sektora širom sveta prošle godine. A u Južnoj Koreji fizički ostaje još veći posao, koji čini 32,4% prihoda u 2021. U svom godišnjem izveštaju JYP navodi: „Pošto je životna sredina globalni problem, moramo da ga rešimo zajedno kroz globalnu solidarnost. JYP Entertainment sprovodi različite aktivnosti kako interno tako i eksterno kako bi smanjio uticaj na životnu sredinu.“

Dalje, kako bi se smanjio otpad koji nastaje prilikom kupovine albuma, sada planira lansiranje različitih „digitalno zasnovanih“ formata albuma koji će u potpunosti zameniti CD-ove. Jedine fizičke stvari koje će fanovi dobiti uz kupovinu albuma su foto kartice, pri čemu se razmatraju različite ekološke opcije za proizvodnju te i druge robe: „Aktivno ćemo koristiti ekološki prihvatljive materijale kao što je biorazgradiva plastika napravljena iz prirode i proizvodi koji se obnavljaju korišćenjem odbačenog otpada, i proširićemo proizvode za višekratnu upotrebu koji se mogu ponovo koristiti, kao što su odeća, eko kese i čaše od prirodnih materijala.“

Pročitajte još  Konkurencija je ogromna: Kpop grupa NMIXX otvoreno govorila o takmičenju sa ostalim grupama 4.generacije!

U prezentaciji pored izveštaja, osnivač JYP-a, Park Jin-Young, rekao je da kompanija radi na „podizanju svesti o ekološkim kampanjama“ i da čini sve što može kako bi pronašla ekološki najprihvatljiviji način da zameni i reformiše CD-ove svojih umetnika.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Latest posts by Anđela Lekić (see all)

Pročitajte još  Ko bi rekao: Ovo su deset najskupljih kpop muzičkih spotova!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.