Južna Koreja razmatra mogućnost da BTS nastavi sa nastupima tokom vojne službe!

Članovi kpop grupe BTS možda bi i dalje mogli da nastupaju dok služe vojsku, rekao je ministar odbrane Južne Koreje, Lee Jong-sup. Naime, ministar je u ponedeljak razgovarao sa poslanicima Narodne skupštine i rekao da bi, dopuštajući momcima da nastave sa nastupima, vojska mogla da služi nacionalnim interesima. Takođe, rekao je da taj potez neće dalje uticati na sve manji broj mladića koji mogu da služe vojsku zbog niske stope nataliteta.

„Čak i ako se pridruže vojsci, postojao bi način da im se pruži prilika da vežbaju i nastupaju zajedno ako su zakazani koncerti u inostranstvu“, rekao je ministar odbrane i dodao: „Kako mnogi ljudi visoko cene umetnike koji služe u vojsci, to bi moglo pomoći da se njihova popularnost još više poveća.” Ministar je, inače, dao ovaj komentar dok se u zemlji raspravlja o skraćenju vojnog roka za kpop zvezde na tri nedelje sa otprilike dve godine.

Vremena je sve manje, jer najstariji član grupe, Jin, sledeće godine puni 30 godina. Prema reviziji zakona iz 2019, međunarodno priznatim kpop zvezdama je dozvoljeno da odlože svoju službu do 30. godine. U Južnoj Koreji, svi zdravi muškarci od 18 do 28 godina moraju da ispune svoje dužnosti u vojsci, u okviru napora za odbranu od Severne Koreje.

Neke grupe su dobile izuzeća koja im dozvoljavaju da odlože službu u oružanim snagama ili služe kraći period. To uključuje osvajače medalja na Olimpijskim ili Azijskim igrama i klasične muzičare i plesače koji osvajaju najveće nagrade na određenim takmičenjima. U 2019. su dodana izuzeća i za međunarodno priznate korejske pop zvezde.

Pročitajte još  Famoza music chart #214 - Glasajte za sve omiljene pesme!

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.