Koliko je to moguće? BTS mogu da izbegnu vojnu službu ako bi umesto toga služili kao javni ambasadori!

Prema južnokorejskom zakonu, svi vojno sposobni muškarci, između 18 i 28 godina, su u obavezi da odsluže oko 18 meseci vojnog roka. Međutim, prema novinskoj agenciji Yonhap, Park Heong-joon, gradonačelnik grada Busana, zatražio je od predsednika da omogući članovima BTS-a alternativnu vojnu službu koja se povremeno daje sportistima visokog profila i klasičnim umetnicima u zemlji.

Gradonačelnik Park je predložio da globalne kpop zvezde umesto toga služe kao ambasadori za odnose sa javnošću u Busanovom pokušaju da bude domaćin Svetskog sajma 2030, očekujući da će „agresivna promotivna akcija“ BTS-a dati gradu prednost, navodi novinska agencija Yonhap. „Ako BTS-u bude dozvoljena alternativna vojna služba, njegovim članovima biće dodeljene nacionalne dužnosti teške poput vojne službe i služiće naciji u svom jedinstvenom kapacitetu“, rekao je Park Heong-joon.

Pitanje služenja vojnog roka posebno je aktuelno za Jina, najstarijeg člana BTS-a. Iako se velika većina muškaraca mora prijaviti do 28. godine, Južna Koreja je 2018. usvojila reviziju Zakona o vojnoj službi koja je kpop zvezdama dala opciju da odlože službu dok ne napune 30 godina. Iako se trenutni izuzetak od vojnog roka odnosi samo na elitne sportiste i klasične muzičare, ministar kulture, sporta i turizma Južne Koreje Hwang Hee rekao je u maju da tu odredbu treba proširiti.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Famoza Fandom Awards: Ovo su nominacije za najbolju fan akciju i fan uspeh godine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.