Istorija: BTS drže prvo mestu u Americi sa “Dynamite”!

Krvavi rad se isplatio! BTS je pre desetak dana objavio svoju prvu pesmu na engleskom, “Dynamite“, a rezultat svega je start sa prvog mesta američke top liste! Postići ovako nešto je neverovatno teško, a koliki je to uspeh, najbolje svedoči da se oglasio čak i premijer Južne Koreje.

Kako navodi BBC, BTS su prvi izvođači iz Južne Koreje i drugi azijski izvođači koji su se našli na prvoj poziciji liste. Oni su sa trona skinuli duet Cardi B i Megan Thee Stallion. Pesma je inače za prvih nedelju dana prodata u čak 265 hiljada primeraka, a što je najbolji rezultat u prethodne tri godine! Cifra prelazi 300.000 kad dodamo prodaju fizičkih kopija. Pre njih, preko 300.000 primeraka pesme prodala je Taylor Swift 2017, sa “Look What You Made Me Do”. Treba reći da “Dynamite” odlično stoji i u Britaniji gde je debitovao na mestu broj 3, što je za čak 10 mesta bolje od njihovog prethodnog najboljeg plasmana.

Naravno, fandom je izuzetno ponosan na ovaj uspeh, ali i sami momci ne skrivaju emocije. “Suze mi se slivaju. Ja ne znam šta bih rekao”, napisao je Jimin u svom tvitu, ali nije zaboravio da se zahvali fandomu. “Ja sam izbezumljen sad, ali vi ste učinili da se ovo desi.”Sa druge strane, Suga je bio bez reči, pa je samo objavio seriju rasplakanih emodžija.”Oglasio se i premijer Južne Koreje Moon Jae-in, rekavši da su momci učinili nešto predivno. “Nakon što su čak četiri puta dospeli na prvo mesto najprodavanijih albuma, sad su dostigli i broj 1 na obe liste”, rekao je on. “Pesma ‘Dynamite’ napisana je tako da uteši ljude… ona donosi utehu Korejcima koji pate tokom nacionalne krize usled Covid-19.” Više nema nikakve sumnje da BTS čine više za promociju Južne Koreje više od svih drugih sportista i umetnika. Međutim, i dalje je potpuno izvesno da će oni od naredne godine polako morati da odlaze u vojsku.

Pročitajte još  Jimin prvi pruža podršku: Nova k-pop grupa TXT objavila svoj prvi spot!

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Istorija: BTS drže prvo mestu u Americi sa “Dynamite”!

  1. Pustiitee ih da se izvukuu vojske kad vec ovoliko doprinose… ili bar ako moraju, neka odu svi u isto virjeme kao sto su uvijek bili u svemu zajedno… Lakse je sacekati 2 godine nego da se razdvavaju😭😭😭😭

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.