Filip Baloš za Famozu: Nisam želeo da mi novi spot bude običan!

Ova godina dosta je teška za umetnike, ali mladog Filipa Baloša to ne sprečava da nastavi da stvara da i objavljuje videe! Njegova nova numera izaziva mnogo pažnje javnosti, pa ovo je bila prilika da posle godinu dana ponovo porazgovaramo sa njim!

Filipe, pre tačno godinu dana smo uradili prvi intervju sa tobom, i tad smo te pitali koje su tvoje top želje za narednih 12 meseci. Rekao si da ti je cilj da izdaš još singlova na srpskom i engleskom, praviš ludački zanimljive spotove i da stekneš veliki broj slušalaca. Jesi li zadovoljan kako teče ispunjavanje tih planova?

Već je godina prošla? Uff voleo bi jos koji mesec da dobijem hahaha.. Ja sam zadovoljan sa onim što sam postigao! Iako su mi ciljevi bili veći, uvek zaboravim da ne može sve da ide brzo kako ja to želim. Ono što je bitno, jeste to da sam ja za tih 12 meseci dosta sazreo kao producent i tekstopisac i već, ako mogu tako reći, izgradio neki svoj prepoznatljivi stil.. Naravno tek dolaze godine i godine usavršavanja, ali za tako mali period sam zadovoljan svojim napredkom! Napravio sam puno pesama, i jedva čekam da ih publika čuje!

Početkom septembra objavio spot za pesmu “Idemo do mene“, koji definitivno spada u “ludački zanimljive”, odnosno, nesvakidašnje za naše prostore. Koliki je bio tvoj input na stvaranju videa?

Jako sam ponosan na ovaj spot! Mislim da je odlično ispratio pesmu i zaokružio taj retro 80s momenat. Spot sam skoro ceo sam radio. Od snimanja svoje najbolje drugarice ( koja je model u spotu), snimanja samog sebe, pa do editovanja. Naravno tu su uvek prijatelji koji su mi davali neke ideje i moj brat koji mi je pomogao snimiti neke od mojih kadrova. S obzirom da se bavim slikarstvom i da mi je jako bitno kako sve vizuelno izgleda, nikako nisam hteo da to bude neki običan spot, već da bude originalan i da ljudi požele da ga gledaju iznova i iznova.

Čuli smo poređenja tvog singla “Idemo do mene” sa muzikom koju stvaraju Charlie Puth, The Weeknd ili Harry Styles. Da li njih i privatno slušaš?

Sva tri navedna umetnika jako volim i poštujem! I da, mislim da se u mojoj muzici može čuti njihov influens. Kod Charlie Putha mi se sviđa to što je pored izvođača i tekstopisca i producent, i većinu svojih pesama radi sam. Takođe obožavam da slušam Finneasa iz istih razloga.

Pročitajte još  Famoza intervju: Upoznajte Filipa Baloša, našu novu muzičku zvezdu!

Od ranije znamo da voliš Lady Gagu, a čak je i ona sarađivala sa kpop zvezdama na svom novom albumu. Kako posmatraš fenomen k-popa, pogotovu jer je on već enormno popularan i kod nas, a izgleda da nas čekaju i dolasci nekih zvezda kad korona kriza prođe, mada ne smemo puno da pričamo o tome!

Ja lično ne slušam kpop, ali mi je jako zanimljivo da vidim kako pesme koje se pevaju na drugim jezicima, osim na engleskom, mogu postati svetski hitovi! Mada kada malo bolje razmislim i nije istina da ne slušam, “Sour Candy”, kolaboracija Lady Gage i Grupe Blackpink mi je stalno na repeatu!

Za kraj, da te ne pitamo ono standardno, odnosno kako podnosiš koronu. Nek to bude pitanje, kako iz ugla muzičara najbolje iskoristiti trenutno stanje? Vidimo da su neke velike zvezde poput Taylor Swift čak napisale i objavile čitav album!

Iskreno, ovaj period mi je jako prijao. Svaki dan sam pisao tekstove, radio produkciju, snimao.. Ja inače ne izlazim i za mene je savršen petak uveče ja, mikrofon i kompjuter, a sad sam imao i previše vremena. Kao što rekoh, puno sam radio i stvarao i jako sam zadovoljan sa produktom.

Autor: Famoza.net 

Foto: Mascom promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.