Billie Eilish blizu da bude zabranjena u Kini!

Billie Eilish upala je u veoma nezgodnu situaciju, a sve nakon što je odlučila da komentariše proteste u Hong Kongu. To ju je dovelo u veoma nezgodnu situaciju, a vatru je dodatno potpirio njen brat Finneas, pa nisu čudile na hiljade negativnih komentara koji su krenuli da dolaze iz Kine.

Naime, Billie je pokazala podršku protestima u Hong Kongu, gde se lokalni stanovnici bore da zadrže svoju autonomiju u odnosu na centralnu Kinu koja pokušava da to promeni na silu. Muzičarka je tako objavila seriju Instagram Storyja u kojima hvali proteste, pa čak i sugeriše da bi oni koji podržavaju Black Lives Matter pokret trebalo da uče od njih kako da se bore protiv policije. Sve to izazvalo je strašan bez u Kini, jer ovo svi smatraju neprijateljskim činom protiv svoje zemlje, piše Coconuts. Da ovo nije nešto bezazleno, govori nam činjenica da je Kina već zabranila ulazak velikom broju zvezda i to zbog nečega što nama izgledaju kao sitnice. Recimo, Selena Gomez ima zabranu zbog toga što se sastala sa Dalaj Lamom, a Katy Perry jer je na jednom koncertu istakla zastavu Tibeta kojeg je Kina prisvojila u 20. veku.

Nešto kasnije oglasio se i Billien brat Finneas koji je takođe krenuo sa pričom oko Hong Konga, s tim što je on komentarisao to kako se navodno i tokom protesta u Hong Kongu pljačka, ali da mediji o tome ipak ne govore negativno kao o protestima u Americi. On je takođe indirektno podržao borbu protiv Kine jer na slici koju je izneo stoji da se protestanti u Hong Kongu bore protiv policijske brutalnosti i zakona o izručivanju sopstvenih građana.

Pročitajte još  Billie Eilish izvređala 95% svojih fanova: Jadnici ste i fali vam pola mozga ako jedete meso!

Posle pritiska javnosti, i Billie ili Finneas obrisali su te objave, a razlog nije teško naći – Kina je ogromno muzičko tržište, tako da čak i kad se tamo dešavaju neopisivi zločini, zvezde to prećutkuju. Ipak, na ovaj način oni sebe predstavljaju kao licemere koji podržavaju borbu za ljudska prava samo gde to njima odgovara.

Autor: Famoza.net 

Foto:

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Billie Eilish blizu da bude zabranjena u Kini!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.