10 najboljih korejskih drama sa omiljenim k-pop zvezdama!

Iako mnogi obožavaoci korejskih drama oklevaju da požele dobrodošlicu k-pop zvezdama, mnoge od istih tih zvezda su dokazale da i pevači mogu da dobiju glavne uloge u popularnim k-dramama, što je zaista sjajno. U nastavku možete pogledati koji su to k-pop idoli zasijali na malim ekranima i pokazali svoj ogroman talenat za glumu!

10. Hotel Del Luna” (2019)

U Seulu postoji hotel koji je otvoren za poslovanje mrtvima, a vodi ga žena po imenu Lady Jang (IU). Jednog dana, lopov pada niz stepenice i pronalazi put do ovog hotela, samo da bi shvatio da je to mesto za mrtve. On moli za svoj život, a Lady Jang daje ponudu: ona će mu poštedeti život, ali kada njegov sin Chan Sung napuni dvadeset godina, on će raditi u njenom hotelu. U međuvremenu, Chan Sung (Yeo Jin-Goo) putuje svetom da bi izbegao svoju sudbinu. Ali sve je uzaludno kada Lady Jang konačno dođe po njega.

9. “Snowdrop” (2021)

“Snowdrop” se odvija u Koreji 1987. Prati Lim Soo-Ho (Jung Hae-In), severnokorejskog agenta u Južnoj Koreji, i Eun Young-Ro (Jisoo), studentkinju. Nakon što otkrije da je Soo-Ho ranjen, Jang-Ro mu pomaže tako što ga drži skrivenim od vlade. Kao politička K-drama, “Snowdrop” je puna iznenađujućih obrta u kojima će gledaoci nesumnjivo uživati.

8. “Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo” (2016)

Ha-Jin (IU) je šminkerka kojoj nije bilo sve jedno kada je njen dečko otišao sa njenom prijateljicom. Dok je sedela sama i pila, jedno dete je počelo da se davi. Iako je u početku oklevala, Ha-Jin je priskočila da ga spase, i tek što je isplivala na površinu, silom je povučena nazad. Zatim, dok se izvlačila na površinu, otkriva da više nije u Koreji već u dinastiji Goryeo: ona više nije Ha-Jin, već Hae-Soo. Zaglavljena tamo na neodređeno vreme, Hae-Soo mora da nauči da živi po standardima dinastije Goryeo kako bi ostala živa. Ali osim IU, još jedan korejski umetnik ima veliku ulogu. Za Baekhyuna, člana benda EXO, “Scarlet Heart” je njegova prva drama u kojoj je igrao ulogu 10. princa, Wang Euna.

Pročitajte još  Tek što su debitovale: Kpop grupa BugAboo se raspala!

7. “Gu Family Book” (2013)

Gu Wol-Ryung (Choi Jin Hyuk) je stvorenje koje spašava život plemkinji po imenu Seo-Hwa (Lee Yeon Hee), zbog optužbi na račun njenog oca. Zbog njenih protesta i odbijanja da proda svoje telo, Seo Hwa je za kaznu skinuta i vezana za drvo. Na kraju, ona beži u Wol-Ryungovu šumu, gde on obećava da će je zaštititi. Međutim, stvari nisu išle po planu i Wol Ryung biva ubijen. Nešto nakon njegove smrti, Seo-Hwa rađa svog sina, koji je dobio ime Kangchi (Lee Seung Gi), a kojeg prati ova drama. Suzy Bae, poznata korejska pevačica, glumi njegovu simpatiju.

6. “Full House” (2004)

Han Ji-Eun (Song Hye Kyo), dva bliska prijatelja šalju na praznični odmor. Dok je bila u avionu tokom svog odmora, nailazi na poznatog glumca Lee Young Jae-a (Rain), i upoznaje se sa njim — protiv njegove volje. Čim se vrati kući sa odmora, saznaje da su dvoje ljudi koje je smatrala bliskim prijateljima prodali njen dom, koji je izgradio njen pokojni otac. Ona saznaje da je osoba koja je kupila njenu kuću bila niko drugi do Young Jae, od koga ona nudi da otkupi kuću, iako to košta. U zamenu za to što živi u njegovoj kući sa njim i kupuje je od njega, ona mora da čisti za njim i da obavlja poslove. U tom procesu, njih dvoje počinju da se zaljubljuju.

5. “While You Were Sleeping” (2017)

Hong Joo (Suzy Bae) je novinarka koja ima predosećanja kroz svoje snove, a koji su često zastrašujući i realistični. Ujutro kada se probudi, saznaje da ona i njena majka imaju nove komšije preko puta, a na njeno iznenađenje, jedan od komšija — Jae Chan (Lee Jong-Suk) — je taj koji se pojavljuje u njenim snovima. Ubrzo nakon što je upoznao Hong Joo, Jae-Chan takođe počinje da ima slične snove.

Pročitajte još  Trenutno najomiljenije: Ove ženske k-pop grupe dominiraju na listi najpopularnijih!

4. “100 Days My Prince” (2018)

Nakon traumatičnog događaja u kojem veruje da je izgubio ljubav svog života, Ji Seo (Nam Ji-Hyun), Lee Yul (Doh Kyung-oo) je meta pokušaja atentata od strane princeze. Prethodno je Lee Yul postao prestolonaslednik u Joseon eri zbog puča koji su izveli njegov otac i očev prijatelj, koji je nadgledao ubistvo bivšeg kralja i ubistvo Ji Seo-ine porodice. Ali dok Lee Yul uspeva da pobegne od atentata, njegov bliski prijatelj Dong-Joo je ubijen umesto njega. Tokom bekstva, Lee Yul je udario glavu i izgubio pamćenje. Tada upozna ženu koju voli, Hong Shim.

3. “You’re Beautiful” (2009)

Go Mi Nyu (Park Shin Hye) sanja da postane časna sestra. Njen brat Go Mi Nam sanja da postane idol, što se ostvaruje kada ga kao pevača prihvati grupa A.N.Jell. Međutim, kada Mi Nam mora da se vrati u Sjedinjene Države, od Mi Nyu se traži da uđe kao njegova zamena dok se ne vrati. Jedini problem je što niko osim menadžera njenog brata nije svestan da ga ona privremeno smenjuje, tako da Mi Nyu mora da skriva svoj identitet od ostalih članova benda.

2. “Hwarang: The Poet Warrior Youth” (2016)

Hwarang se fokusira na grupu mladih, lepih muškaraca koji služe kralju kao grupa mladih ratnika u Kraljevstvu Silla, najmanjem od tri kraljevstva. Kraljeva majka, Jiso, zadržala je vlast nad prestolom umesto svog sina i odlučila je da okupi mladiće kako bi napravili ovu ratničku grupu. Ratnici malo znaju da se kralj pridružio njihovim redovima pod maskom Kim Ji-Dwi (Park Hyung-Sik). Jedan primetan glumac koji se ističe je V — član popularne grupe BTS — koji igra Han-Sunga, jednog od mlađih članova grupe Hwarang.

Pročitajte još  Od BTS-a do TWICE: Ove K-pop grupe imaju najviše pratilaca na Instagramu!

1. “The K2” (2016)

Jae-Ha (Ji Chang Wook) je bivši plaćenik koji je služio u Iraku pre nego što je pobegao u Koreju nakon što mu je namešteno ubistvo. Na kraju ga unajmljuje Yoo-Jin (Song Yoon-Ah) da zaštiti njenu pastorku, Go An-Na, i da je bezbedno čuva. An-Na (Im Yoon-Ah) je vanbračna ćerka predsedničkog kandidata Se-Joona. Njeno postojanje — ako bude otkriveno — moglo bi ga koštati izbora. Inače, Im Yoon-Ah, takođe poznata kao Yoona, koja ima glavnu žensku ulogu u ovoj drami, slavu je stekla zajedno sa popularnom ženskom grupom Girl’s Generation.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.