TWICE: Kroz iskrenost možemo da zaštitimo našu grupu!

U trejleru njihovog novog albuma „Between 1&2“, TWICE postavljaju pitanje: „Ko smo mi?“ U početku se čini da je to očigledno pitanje koje dolazi tek nakon sedam godina. Sa stotinama miliona pregleda na jutjubu, više izdanja koja su podigla top-liste – kako u Južnoj Koreji tako i u inostranstvu – jedna su od najprodavanijih ženskih grupa svih vremena. Često ih nazivaju „grupom nacije” – nije mali podvig, s obzirom na to ko su njihovi savremenici.

Svih devet članica se okupilo u muzičkom šou “Sixteen”, gde se 16 idola borilo za mesto u grupi. Takmičari su bili podeljeni u dva nivoa od po osam učesnika, Major i Minor. U više od 10 epizoda, takmičari su bili izloženi brutalnoj kritici, boreći se da napreduju od Minor-a do Major-a, koji su imali prednost na skoro svakom koraku – bilo da su to bolji resursi ili željeni mentori. Nakon pobede, devojke su naporno radile da stignu tamo gde su sada, a uspeh tih ranih godina bio je ključan za ulivanje poverenja u grupu, kako navode članice: „Na početku naših godina, kompanija se odlučila za divlji i oštri koncept za nas, ali smo saznale da je javnost bolje reagovala kada je naš koncept bio sladak i energičan, pa smo se zato kretale u tom pravcu“, rekla je Jihyo.

I kako su TWICE rasle, sticale su sve više vlasništva nad sopstvenim zvukom. „Muzički smo odrasle i evoluirale najviše u smislu našeg učešća u pravljenju albuma“, kaže Dahyun. „U početku nam je mnogo toga što smo pevale dao neko drugi. Kako smo izdavale više albuma, naš angažman je postajao sve veći i veći.” Obožavaoci slave njihov put od neiskustva do samouverenog izražavanja – kako su optimizam, mladalačku radost i ambiciju spojili sa mudrošću starenja i umetničkim samopouzdanjem koje dolazi iz vremena provedenog u muzičkoj industriji. „Verujem da proširujemo načine na koje možemo da se izrazimo kao umetnice. Počele smo sa diskusijom o konceptima ili stilovima za albume, a sada pišemo sopstvene pesme“, razmišlja Jihyo.

Pročitajte još  Vesele i razigrane boje: TWICE objavile divan set fotografija za novi mini album "BETWEEN 1&2"!

U prošlosti, članice i njihova agencija bili su neuobičajeno iskreni u vezi sa problemima mentalnog zdravlja kroz koje su prošle – i sada su o tome govorile za NME. „Toliko radimo“, kaže Nayeon. I istina je – za samo sedam godina TWICE su izdale tri korejska albuma u ​​punoj dužini, četiri japanska, 11 mini albuma i tri specijalna albuma. To ne uključuje raspored turneja grupe širom sveta i razne promotivne obaveze. „Zbog toga, mislim da nije važno samo telesno, već i mentalno zdravlje – to nam je nekako prirodno došlo“, dodaje ona. Uprkos tome, u početku je bilo izvesnog oklevanja oko toga koliko devojke treba da budu aktivne kao grupa: „Objavljujemo mnogo albuma za veoma kratko vreme. I u tom procesu dosta komuniciramo sa našim fanovima. Nekako je neizbežno da bismo sakrile šta nam se dešava pojedinačno.“ Na kraju, dodala je da je grupa odlučila da bude transparentna: „Ranije je bilo vremena kada smo mislile da je bolje da ne pričamo o tome, ali sada to ne mislimo. Mislimo da je mnogo bolje da budemo otvorene i iskrene o tome šta nam se dešava.“

TWICE nisu nužno odlučile da se otvore jer osećaju da su sada jače – dovoljno je da izdrže nepredvidivu snagu javnog mnjenja i tabloida. „Ne želim da kažem da smo poštene jer smo jake“, zaključuje Nayeon. „Ne dolazi od snage. Umesto toga, to dolazi iz naše svesne odluke da budemo bliske sa fanovima, da budemo iskrene sa njima.” Ta solidarnost i nepokolebljivo ohrabrenje njihovih fanova podstakli su ne samo određene članice već i celu grupu. Kada se Mina povukla sa turneje „TWICELIGHTS“, njene koleginice iz benda su osećale „sličnu anksioznost“ kao i ona, ali su bile ohrabrene izlivom podrške. Za TWICE, iskrenost podstiče hrabrost, kako Nayeon sama kaže: „Kroz iskrenost možemo da se zaštitimo. Možemo da zaštitimo našu grupu.“

Pročitajte još  Zapanjujuće: Kpop grupa TWICE postavila novi rekord za ženske izvođače nakon zatvaranja druge turneje po američkim arenama!

Čini se da je dobar trenutak da se vratimo na prvobitno pitanje: Ko su TWICE – ili bolje rečeno, ko su sada TWICE? Dale su mnoge odgovore: one se neprestano razvijaju. One su iskrene i otvorene. One veruju jedna u drugu, a tokom godina su verovale i u sebe. Najvažnije je, možda, da se ne plaše da budu ljudi!

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Latest posts by Anđela Lekić (see all)

Pročitajte još  Katarina nam šalje kviz o k-pop grupi Twice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.