Matein prvi blog: Moje mišljenje o “Soy Luni”

Pozdrav! ? Ovo je moj prvi blog i moja prva tema.. Ja obožavam “Disney” serije, filmove. Jednostavno su zabavni i uvijek svaka serija ima neku poruku. A ovo je moje mišljenje o Soy Luni. Jedna od Disney serija, koja se snimala u Buenos Airesu! Nadam se da će barem neko promjeniti mišljenje. Ovo moje mišljenje ne znači da ja volim Tini & Violettu manje. Samo sam primjenila mišljenje o Soy Luni, kao što je Tini rekla da je serija super! ?

Ima serija za koe mislimo da je kopija neke serije ili nam se ne sviđa.. Često mislimo da je neka serija kopija druge koja je bila prije te. Ali nismo u pravu sve dok ne pogledamo.
Neke serije mogu imati sličnu radnju, likove, odjeću ali ne mora značiti da je kopija. Ja sam isto tako mislila dok nisam pogledala prvu epizodu, i nekoliko najava kada mi se baš nije dalo da tražim cijelu. Violetta i Soy Luna se često uspoređuju i mnogi kažu da je Soy Luna kopija Violette jer ima par istih odjeća, nekoliko istih glumaca.. Ali nije..

Violetta ima samo tatu, tj. jednog roditelja, a Luna ima dva. Luna je vezana za svoju ogrlicu, a Violetta za dnevnik. Ima i slicnih radnji. Violetta se preusava u Roxy i u nju se zaljubi Leon, a u Soy Luni Nina u Felicity For Now i u nju se zaljubi Gaston.. Ali opet ima razlike i ne mora značiti da je kopija. Soy Luna ima više zapleta i snimala se kada je tehnologija napredovala, nego kada se snimala Violetta.

Violetta po meni ima bolje glumce i bolju poruku i radnju. Pjesme u Violetti također daju poruku. Za mene će uvijek biti najdraža serija. A Soy Luna ima više zapleta i zanimljivu radnju i pjesme kao na primjer “Alas” . Pogledajte Soy Lunu i nemojte vrijeđati. Stavite se na mjesto svih poznatih ličnosti, svi imaju hejtere. Svi kažu da ih ne zanimaju, ali mislim da u početku nije lako čitati komentare ” Glupa si. “, “Ružna si.” , “Pogledaj se”, “Pogledaj kakve zube imaš”.. Sve to povrijedi čovjeka koliko god kaže da se ne obazire na to.
Tako da nemojte vrijeđati itd. Rađe sačuvajte mišljenje za sebe nego stvarati svađu jer svatko ima svoj odabir glazbe. ? ❤
Pozdrav ?

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Matein prvi blog: Moje mišljenje o “Soy Luni”

  1. U pravu si, meni se zaista vise sviđa Soy Luna of Violette, jer ima zanimljiviju radnju i vise zapleta 😀

  2. Soy Lunu sam tek pocela gledati i djeluje mi zanimljivo i drugacije od Violette.
    Serija mi je zasada super, i PO MENI je bolja od Violette.
    Violette nije losa serija, samo mi jednostavno nije sjela

  3. Stvarno?Soy luna ima bolje pjesme?!En mi mundo,Siemre brillaras,Ser mejor,Cresimos juntos su puno bolje pjesme od alas,valiente,musica en ti……Meni barem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.