FIFTY FIFTY podnele krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora njihove agencije!

K-pop grupa FIFTY FIFTY je podnela krivičnu prijavu policiji protiv Jeon Hong Joona, generalnog direktora njihove agencije ATTRAKT. Naime, njihov pravni zastupnik je naveo da je grupa podnela prijavu zbog kršenja Zakona o teškoj kazni i drugih posebnih privrednih krivičnih dela (kršenje poverenja)“.

Pre ATTRAKT-a, FIFTY FIFTY članice su prvobitno potpisale ugovor sa prethodnom kompanijom Jeon Hong Joona, Star Crew Entertainment, iako su kasnije prešle u ATTRAKT. Ponavljajući argument koji je advokatska firma prethodno iznela na sudu, njihov pravni zastupnik je izneo tvrdnje o konkretnim finansijskim problemima koji proizilaze iz sredstava i dugova koji se prenose između dve kompanije.

Ovde je i izjava advokatske firme: “Ispostavilo se da je izvršni direktor Jeon Hong Joon koristio avans koji je Star Crew Entertainment prvobitno primio od njihovog distributera albuma za nepoznate troškove, a zatim ga nominalno uključio u investicione troškove grupe, što znači da je ATTRAKT preuzeo finansijsku obavezu te avansne uplate, a prihod od digitalne muzike i albuma FIFTY FIFTY se koristi za otplatu ovog duga. Pored toga, potvrđeno je da je ATTRAKT imao avans od 2 milijarde vona (otprilike 1,49 miliona dolara) koji je trebalo da dobije od distributera albuma FIFTY FIFTY deponovan Star Crew Entertainment-u, a ne ATTRAKT-u. Gore navedeno delo je krivično delo koje spada u komercijalnu povredu poverenja nanošenjem finansijske štete agenciji ATTRAKT”.

“Do sada je agencija ATTRAKT dosledno izbegavala odgovornost tako što je zahtev devojaka za privremenu dispoziciju (da se suspenduje važenje njihovih ekskluzivnih ugovora) osvetlila kao pritužbe na isplatu njihove zarade. Međutim, pritužbe članica zbog ‘kašnjenja agencije u davanju izjava o njihovoj zaradi, nedostatku prihoda i kršenju njihovih obaveza izmirenja’ prevazilaze puke žalbe. Stoga, sve dok izvršni direktor Jong Hong Joon, koji je počinio kršenje poverenja nedoličnim ponašanjem u finansijskom računovodstvu, ostane zadužen za ATTRAKT, one više ne mogu da održavaju svoje ekskluzivne ugovore sa ovom agencijom. Pored javnog otkrivanja hitnosti situacije u kojoj se nalazi FIFTY FIFTY, podnošenje ove krivične prijave bila je neizbežna mera da se konkretno stavi do znanja zašto ne mogu da zadrže svoje ekskluzivne ugovore sa svojom agencijom.”

Inače, FIFTY FIFTY su prvi put podnele zahtev za suspendovanje svojih ekskluzivnih ugovora sa njihovom agencijom ATTRAKT još u junu, a sud je na kraju preporučio posredovanje između dve strane. Međutim, 16. avgusta, članice su obavestile sud da nemaju nameru da nastave sa medijacijom, što znači da će se njihov pravni spor sa ATTRAKT-om vratiti na suđenje.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.