Poslednji pozdrav momku koji je vratio strane koncerte u Srbiju

Svet su u utorak pogodile dve tragedije, s obzirom da smo izgubili glumca Lukea Perryja ali i vođu legendarnog sastava The Prodigy, Keitha Flinta koji je ostavio ogroman trag na muzičku scenu u Srbiji i prvi skupio hrabrosti da dođe u u ovu zemlju posle godina ratova i sankcija.

The Prodigy je sastav koji su voleli i poperi i metalci, i oni koji slušaju rejv, pank, rok… ma sve! Njihova muzika je bila takva da ju je teško bilo definisati, ali najtačnija definicija je da su uspeli da muziku za ples učine univerzalnom, tako da svi mogu da uživaju u njoj. Keith Flint je kao pevač bio izuzetno važan deo toga, a kako mediji prenose, on je oduzeo sebi život. Imao je samo 49 godina. Za sad se ne znaju razlozi zašto je on to učinio.

Keith i The Prodigy bili su na meti osuda kad su odlučili da 1995. održe veliki koncert u Beogradu, jer je svetska javnost tadašnju Srbiju usled propagande doživljavala otprilike kao zemlju ljudoždera gde vlada neverovatan haos. Međutim, ogroman uspeh tog koncerta odjeknuo je svetom i pomogao da i drugi počnu da dolaze. Keith i njegova ekipa bezbroj puta su se vraćali u Srbiju, a Famoza ekipa gledala je njihova tri nastupa na EXIT festival u Novom Sadu, i svaki je bio neverovatan.

Pročitajte još  „Njihov trenutak je sad“: Ugledne ličnosti jedva čekaju nastup kultnog sastava The Prodigy na Exitu!

I pored svog živopisnog izgleda, Keith je važio za neverovatno mirnog momka koji je štetu nanosio isključivo sebi, jer je dugo imao problema sa zloupotrebom droga i alkohola, ali i depresijom koja ga je izgleda i naterala da nanese sebi najveće zlo. Počivaj u miru Keith – mlada publika na Famozi te verovatno ni ne zna, ali i tvoja zasluga je što smo danas uopšte u prilici da maštamo o novim koncertima.

Autor: Famoza.net

Foto:

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

4 thoughts on “Poslednji pozdrav momku koji je vratio strane koncerte u Srbiju

  1. Moj tata je njih obožavamo,tako da sam i ja čula muziku koja je stvarno neverovatno zanimljiva.Tužno zaista…😢

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.