Kvote za Evroviziju 2022: Ukrajina ostaje favorit za pobedu, Srbija za sada na 11. mestu!

Za manje od dve nedelje do Evrovizije, stručnjaci daju svoja predviđanja ko će pobediti u Torinu. Dok čekamo velike scenske nastupe, zadivljujuće vokale, i spektakularne plesne nastupe, šanse i dalje rastu. Jedna zemlja koja je bila na vrhuncu još od februara — i koja je još uvek veliki favorit — jeste Kalush Orchestra. U međuvremenu, tri zemlje velike petorke zauzimaju top 5.

Uprkos teškom početku njihove kampanje u Torinu i razarajućem ratu koji se dešava kod kuće, Kalush Orchestra je osvojio kladionice. Popeli su se na vrh lestvice sa kvotom 14/5, a sada sede na 4/5, pokazujući velika očekivanja od Ukrajinaca ovog maja. Na drugom mestu je matična Italija. Njihovi predstavnici Mahmood i Blanco bili su veliki hit u svojoj zemlji, ali vreme će pokazati da li će se to prevesti širom Evrope. Njihove šanse su bile veoma dosledne na 7/2.

Na trećem mestu je Švedska. Njihova predstavnica Cornelia Jakobs bila je favorit kladioničara da osvoji Melodifestivalen. Njene šanse su se stalno smanjivale na 13/2, pa ćemo videti da li će se njena sreća nastaviti! Na četvrtom mestu je Velika Britanija. Uprkos dugom nizu loših rezultata, Sam Ryder je impresionirao fanove i novinare podjednako. On se nalazi na 11/1, pokazujući da bi Ujedinjeno Kraljevstvo možda moglo da postigne svoj prvi rezultat u Top 5 u više od decenije.

Pročitajte još  Evrovizija traži grupi Maneskin da uradi test na drogu!

Na petom mestu je Španija. Od iznenadne pobede na Benidorm festu, Chanel ne staje. Nagrađena je velikim pomacima u kvotama – nakon što je pre dve nedelje sedela na 28/1, prešla je na 14/1. Posle šest uzastopnih razočaravajućih rezultata, Španija je gladna za plasman u Top 5.  Ostatak prvih deset je veoma stagnirajući, sa Poljskom, Grčkom, Norveškom, Holandijom i Australijom. Na jedanaestom mestu je Srbija. Naša predstavnica Konstrakta se uvlačila u kvote sa nekim kladioničarima koji je stavljaju između 90/1 i 66/1. Poznata je po svojim blistavim nastupima, tako da možemo mnogo toga očekivati.  

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Kalush Orchestra

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Evropska radiodifuzna unija osporila glasove crnogorskog žirija na Evroviziji!

One thought on “Kvote za Evroviziju 2022: Ukrajina ostaje favorit za pobedu, Srbija za sada na 11. mestu!

  1. Danas su pocele 1.probe, deo pozornice ne radi, to jest onaj glavni – veliko, kineticko Sunce, koje se ne rotira. Ukrajinci su imali probu i koliko sam video, dosta slabo, tako da nisu ni za top 5 a kamoli 1.mesto…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.