Šta kaže Billboard? Ovako su rangirane pesme sa novog albuma BLACKPINK!

Tek ovog leta kada su prvi put izašle vesti da se BLACKPINK vraćaju sa novim materijalom skoro dve godine nakon što su objavile, “The Album” , Jisoo, Jennie, Rosé i Lisa su izazvale globalnu buku među ljubiteljima muzike pitajući se šta će smisliti ovog puta. Novi album stoji čvrsto u već nedodirljivoj diskografiji grupe, ali koje pesme se najviše ističu? U nastavku pogledajte Billboardovu rang listu svake pesme sa “Born Pink” albuma!

8. Ready For Love

Činjenica da su Blinks već čuli ovu pesmu skoro dva meseca ranije na virtuelnom koncertu grupe u PUBG igrici daje joj najniži rang, ali svi vole euforičnu produkciju kroz ovu dens-pop numeru.

7. Typa Girl

„Typa Girl“ se uklapa odmah uz njihove hip-hop singlove „Shut Down“ i „Pink Venom“ iz ove ere, ali ne pogađa tako jako kao gorepomenute pesme koje se mogu pohvaliti nekim od najinovativnijih produkcijskih radova grupe do sada . Umesto toga, ono što se ovde ističe su neke od najslađih stihova grupe do sada: „Ja donosim novac na sto, a ne tvoju večeru/ I moje telo i moj bankovni račun to mogu da shvate”, kaže Jennie u prvom stihu.

6. Hard To Love

Uprkos tome što je pripisana grupi, „Hard to Love“ predstavlja Roséin solo u lajt-disko numeri. Podsetnik na istinsko vokalno umeće zvezde prethodno je viđen u njena odlična dva singla, „On the Ground” i „Gone”, objavljena prošle godine, što nas je učinilo gladnim za njenim sledećim solo albumom.

Pročitajte još  People's Choice Awards: BLACKPINK "oteo" sve nagrade BTS-u, ništa ni za Arianu!

5. Shut Down

Uvek inovativne BLACKPINK znale su da moraju da isporuče nešto što bi šokiralo sve veću i zahtevniju bazu obožavalaca. Uključivanje klasične muzike — konkretno, dela „La Campanella“ kompozitora iz 19. veka Franza Liszta i Niccola Paganina — u njihovu hip-hop sferu čini jednu od njihovih najuzbudljivijih i trenutno najzadovoljnijih produkcija do sada. Ponavljajući tekstovi u refrenu sprečavaju da ovo postane jedna od najistaknutijih pesama na “Born Pink”, ali ova neočekivana zvučna iznenađenja su ono što je K-pop, a BLACKPINK nastavlja da bude lider čiji sledeći potez niko ne može da predvidi.

4. Tally

BLACKPINK u svom najdivljem izdanju: „Tally“ dozvoljava svim članicama da psuju preko oskudnog engleskog hip-hopa. Ova pesma je upravo revolucionar u uvek bezbednom i mirnom kpop okruženju.

3. Yeah Yeah Yeah

Ovo je jedna od najiščekivanijih numera, jer su članice Jisoo i Rosé učestvovale u pisanju teksta. “Yeah Yeah Yeah” izgleda kao svetliji nastavak pesme „Playing With Fire“ sa dodirima klasičnog zvuka sintisajzera – raspravljaju o neodlučnosti, ali na kraju zaključuju da je zaljubljivanje sloboda.

2. The Happiest Girl

Značajan razlog zašto fanovi tako očajnički mole za duže projekte grupe je to što im LP daje kapacitet da pokažu nove žanrove i stilove pevanja. U albumu iz 2020. godine, Cardi B sa „Bet You Wanna“ omogućila je svakoj članici da isproba nove vokalne teksture, dok je „You Never Know“ govorila o teškim iskustvima grupe sa megaslavom. Potpuno engleska klavirska balada „The Happiest Girl“ jedna je od onih pesama koja je omogućila članicama da pokažu punopravni vokalni nastup.

Pročitajte još  Podneta peticija protiv "Snowdrop" u kojoj igraju Jisoo i Jung Hae In!

1. Pink Venom

Povratnički singl „Pink Venom“ počinje nečim što skoro zvuči kao pevanje na igralištu, dajući pošteno upozorenje pop sceni da su kpop princeze na putu. Baš kao što „Black“ i „Pink“ zajedno predstavljaju ceo opseg grupe, naslov „Pink Venom“ takođe podseća na dve kontradiktorne slike koje mogu da odgovaraju samo grupi kao što je BLACKPINK. Produkcija takođe kombinuje hip-hop zvuke sa tradicionalnim korejskim instrumentalnim geomungo, a devojke uspele da predstave svoju domovinu na više načina.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Latest posts by Anđela Lekić (see all)

Pročitajte još  Saznajte kada je Lisa prvi put videla BLACKPINK i isekla šiške!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.