Helenina priča: Tajna zapuštene kuće

Sjedila sam na krevetu,čitala knjigu i pijuckala čaj.Odjednom je neko pozvonio.Otvorila sam i pred vratima ugledala Mariju Martinović.Bila sam presretna.Malo smo čavrljale,a zatim smo na internetu pronašle sliku zapuštene kuće u Osijeku.Odlučile smo otići do tamo i malo pronjuškati.Kuća je bila ogromna.Osjetio se ugodan miris.U dnevnom boravku nalazio se ormarić s uspomenama,a u jednoj ladici pronašle smo nečiji dnevnik.Počele smo ga čitati,a zatim smo čuli glasove u spavaćoj sobi.Prišuljale smo se i čule razgovor.¸

Gospodin Zlatko  je rekao da se u toj kući na tavanu nalazi blago ,a gospođa Branka je rekla da ga moraju pronaći što prije .Marija i ja smo odlučile istražiti trošnu kuću iste večeri.Dogovorile smo se da se nađemo ispred moje zgrade danas u 21:00 h.U dogovoreno vrijeme smo krenule prema kući ,ponijele smo sve potrebne stvari u slučaju nužde.Kod Tvrđe sam ugledala Neru prijateljicu s dramske i sve tri smo krenule do zapuštene kuće pronaći blago.Za to vrijeme Zlatko i Branka su se spremali u lov na blago ali nisu znali da im na putu stoje tri cure.Kada smo stigle kuća je bila zaključana.Srećom, Marija je pronašla ukosnicu i uspješno smo ušli u kuću.Pronašli smo nacrt kuće i skrile smo se iza stolića .Zlatko i Branka ušli su u kuću ,a mi smo prisluškivale.

Zlatko,nismo sami -rekla je Branka.

Kako to misliš da nismo sami ?

Branka je objasnila Zlatku da je karta nestala.Njih dvoje su rekli da pronalazač blaga dobiva nagradu te da što prije moraju pronaći to blago.Dok su oni mozgali gdje bi se blago moglo nalaziti ,mi smo potrčali u kuhinju i ispekli dvije tepsije medenjaka te smo im napisale poruku :

Ako odete iz kuće na poklon dobivate sve medenjake. Sretan Božić i Nova Godina! Naslonivši se na zid otpao je komad cigle te smo posumnjale da se tamo nešto nalazi. Uzele smo čekić i počele rušiti zid te smo pronašle antiknu sliku.Sljedeći dan smo otišle na policiju i bile smo nagrađene velikom svotom novca koju smo podijelile i odnijele kući roditeljima. Bile smo presretne i nagradile smo se putovanjem u Argentinu.

Rubrika My Art mesto je gde u potpunosti možete da iskažete svoj talenat, bez obzira da li volite da crtate, pišete, pravite zanimljive videe ili bilo šta drugo što je kreativno! Predstavite nam sebe i svoje radove a sve to pošaljite na našu adresu [email protected] a za subject stavite My Art. Vaša dela predstavljaćemo redom kojim nam budu dolazila a vas ćemo e-mailom uvek obavestiti kad ćemo ih to tačno objaviti! Ukoliko šaljete crteže, vodite računa da ih bude barem tri!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.