Da li je ova godina izgubljena za koncerte u regionu?

Kako stvari stoje, situacija sa korona virusom značajno se popravila od početka maja. Život se polako vraća u normalu, što postavlja i pitanje da li to znači da postoji nada da će biti dozvoljena i masovna okupljanja, što naravno podrazumeva i koncerte koji su među prvima i bili zabranjeni.

Da počnemo od one bolne prognoze da koncerata neće biti sve do jeseni 2021. godine. Po mišljenjima nekih stručnjaka, velikih skupova ljudi ne sme da bude sve do momenta dok se ne pronađe ne samo lek, već i vakcina protiv ove bolesti, tako da velika većina stanovništva bude imuna na korona virus. To bi se i uklopilo u neke prognoze da će vakcine biti za oko godinu dana. Ipak, treba reći da to nije jedino mišljenje, jer brojne fudbalske lige nameravaju da započnu takmičenja na jesen, a neki i tokom leta, nadajući se da će publici biti dozvoljeno da dolazi na stadione.

Prava istina je međutim da niko ne zna šta će se dešavati – možete pitati 10 različitih lekara koji su odlično upućeni u čitavu situaciju, i verovatno je da će vam svih 10 dati različite odgovore. Neki su optimisti i veruju da je ono najgore zauvek prošlo, i da ako se korona vrati, to će biti samo u nekim pojedinačnim slučajevima koji će se lečiti mnogo lakše nego do sad. Ipak, uz ovakvu konfuziju, možemo li nešto da zaključimo? Možemo, makar kad je reč o festivalima. Naime, oni su praktično svi otkazani, uključujući tu i Sziget koji se održava u nama susednoj Mađarskoj, i to sredinom avgusta. Iako se naš EXIT još nije oglasio, nema nikakve sumnje da će i oni to morati da urade ovih dana.

Pročitajte još  Trocifren broj MMera na skupu u Beogradu, Marcus i Martinus primetili i oduševili se!

Ipak, situacija sa koncertima je donekle bolja, a najbolji dokaz za to je činjenica da se jedan organizator raspituje za organizaciju koncerta jedne k-pop grupe. Iako to nije garancija da će se taj koncert desiti, odnosno da će se desiti ove godine, neki događaji mogli bi makar biti zakazani za 2021. godinu. Tu mislimo i na turneju Marcusa i Martinusa, koja je planirana za jesen! Ukoliko momci ne zakažu datume do početka leta, veoma je verovatno da se čitava stvar pomera za 2021. godinu. Ipak, i u tom slučaju, očekujemo da tokom 2020. godine saznamo datume i spisak zemalja koje će oni posetiti! Posle svega, zaključak ostaje da moramo biti strpljivi i čekati, kao i da ništa nije važnije od zdravlja. Ipak, mi smo uvereni da će se nešto uzbudljivo desiti narednih meseci!

Autor: Famoza.net 

Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Famoza music chart #212 - Glasajte za sve omiljene pesme!

2 thoughts on “Da li je ova godina izgubljena za koncerte u regionu?

  1. Razmisljala sam negativno,jer sam mislila da ako tako budem razmiśljala da će biti bolje,ali od kako su ukinuli vandredno stanje oterala sam negstivne misli iz moje glave,jer to ne valja za mozak a i zahvaljujući glumcima iz Bie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.