Pročitajte Sunčicinu recenziju novog albuma Shawna Mendesa!

​Hi again. Sunčica je, i evo mog šestog bloga. Prethodni je bio ‘Voicenotes’ Charlie Puth-a. Naravno, ponovo je to recenzija, ali ovog puta je u pitanju novi, treći po redu, studijski album Shawna Mendesa, koji nosi naziv upravo po njemu. Ako ste čitali moje prethodne blogove, znate već da ću početi sa prvo nekoliko rečenica o samom albumu, pa tek onda krenuti sa recenzijom hah.

Ovako, ja sam počela Shawna baš dosta da slušam tek možda pre jedno godinu i po dana. Do tada sam znala svega 2-3 pesme, a od pretnodno navedenog vremena sam počela Shawna da svrstavam među svoje omiljene pevače. Kako je već dosta prošlo od izlaska njegovog drugog albuma, nisam bila baš u prilici da napišem blog o tome, no nema veze. Kao i uvek, ovo pišem na datum izlaska albuma, i ne mogu vam opisati koliko sam presrećna što je ovaj album konačno preda mnom.

Album za sada ima zvanično 5 singlova-‘In My Blood’, ‘Lost In Japan’, ‘Youth’, ‘Where Were You In The Morning?’ i ‘Nervous’. Shawn je inače i izvršni producent albuma. Sve u svemu, meni je album zaista odličan i nadam se da će kao i njegova prethodna dva albuma, dostići vrhove top-lista jer to u potpunosti zaslužuje. Da ne dužim više, hajde konačno da krenemo sa recenzijom:

1) In My Blood
Prvi i vodeći singl sa ovog albuma. Njime je Shawn takođe i najavio ovaj album. Ova pesma ima stvarno snažnu poruku, koja govori o večitom trudu usled poteškoća koje nas mogu snaći na nekom putu i činjenici da ništa nije nedostižno.

2) Nervous
Najnoviji singl sa ovog albuma. Jedna od pesama koju je za ovaj album napisala Julia Michaels, koja je pisala i tekstove za Selenu Gomez, Demi Lovato, Hailee Steinfeld, Christinu Aguileru, Sofiu Carson i mnoge druge. Pesma je veoma interesantna i ima baš nekako simpatičan ritam.

3) Lost In Japan
Što se ove pesme tiče, mogu da kažem da mi je definitivno omiljena sa albuma, zajedno sa još jednom koju ću malo kasnije navesti hah. Toliko neki opuštajući ritam, a opet neka napetost koja preovladava tokom svake sekunde. Ne postoje reči kojima bih mogla da opišem savršenstvo ove pesme, i to stvarno mislim.

4) Where Were You In The Morning?
Pa mislim da je makar polovina zvuka pesme opisana u samom naslovu. Ovu pesmu bih opisala kao idealnu za alarm, naročito ako ste lenji ujutru kao ja hah. U svakom slučaju, jedna stvarno odlična pesma.

5) Like To Be You ft. Julia Michaels
Možda sam donekle i subjektivna kada je ova pesma u pitanju, ali kako je Julia jedna od mojih omiljenih pevačica u ovom trenutku, ovo za mene predstavlja jednu prosto savršenu kombinaciju. Sve se odlično uklopilo i mislim da je ova pesma bar među 5 omiljenih sa albuma.

6) Fallin’ All in You
Kada budete čuli i najmanji deo ove pesme, već ćete prepoznati da je jedan od pisaca ove pesme niko drugi do Ed Sheeran. To je potpuno njihov fazon, pesma skroz ispunjena raznim osećanjima koja se svakodnevno doživljavaju.

7) Particular Taste
Pesma u kojoj Shawn govori o jednoj veoma posebnoj i specifičnoj devojci, njenim ‘ins and outs’ da se tako izrazim, hah. Fenomenalna pesma, sve u svemu, sa baš zaraznim ritmom.

8) Why
Još jedna potpuno relaksirajuća pesma, koja će i najmanju trunku napetosti u vama otkloniti. Shawn inače postavlja milion pitanja, kako sebi, tako i toj misterioznoj devojci.

9) Because I Had You
Pesma u kojoj najveću dominaciju imaju Shawnov predivan glas i opuštajući zvuk gitare koji ga prati kroz čitavu pesmu. Ovo je inače i najkraća pesma sa albuma, traje nešto manje od 2 i po minuta.

10) Queen
U ovoj pesmi Shawn opisuje devojku koja se stalno pravi da ga ne poznaje i da se ponovo upoznaje sa njom. Takođe, i da njena arogancija uništava njenu lepotu, recimo tako da opišem hah.

Pročitajte još  Famoza music chart #54 - Glasajte za JEDNU pesmu svakog dana!

11) Youth ft. Khalid
Let’s just take a moment kako bismo se prisetili usled čega je nastala Shawnova takoreći inspiracija za ovu pesmu. Doslovno kada god čujem ovu pesmu, ja se rasplačem. Jednostavno je tako. Khalida stvarno obožavam i pored Shawna i još par njih, spada u moje omiljene pevače, što je još više doprinelo tome koliko ova pesma, bar za mene, predstavlja nešto apsolutno savršeno. Ova pesma mi je svakako među omiljenima sa albuma, deli prvo mesto sa onom koju sam već navela. Toliko emocija, truda, ne znam, jednostavno ova pesma je pravo remek delo!

12) Mutal
Ova pesma ima veoma jasnu poruku, a to je da ako jednostavno veza ne funkcioniše-lakše ju je zaključiti i razići se, nego samo činiti stvari još gorima. Dovoljno je to reći.

13) Perfectly Wrong
Za ovu pesmu se može reći da je jedna potpuno emotivna balada. Na neki način predstavlja kontrast prethodne, gde koliko god pokušava, ne može jednostavno protiv svog srca.

14) When You’re Ready
Jedna skroz smirujuća pesma kojom Shawn završava ovaj album. Sama pesma je opisana naslovom, usled kog nastaje to opšte poznato ‘čekanje nekoga’. Inače, posle ove, tu su još samo akustične verzije pesama ‘In My Blood’ i ‘Youth’ koje se nalaze na deluxe verziji albuma.

I to bi bilo to što se tiče mog šestog bloga, nadam se da vam se dopao. Trudila sam se da ne zalazim previše u detalje, već da napišem ono osnovno o svakoj pesmi. Očekujte od mene vrlo brzo recenziju još jednog albuma. Nadam se da vam je bilo interesantno da ga čitate i da ste bar malo podstaknuti da poslušate barem neku od ovih pesama (ako već niste). Koje su vaše omiljene pesme sa ovog albuma? Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica. 😊

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.

7 thoughts on “Pročitajte Sunčicinu recenziju novog albuma Shawna Mendesa!

  1. Meni su Youth i Fallin’ All in You najljepse pjesme, i inace su na mene ostavile stvarno dobar utisak.
    Album je stvarno fenomenalan, cak iako tek odnedavno slusam Shawna, skroz sam se zaljubila u njega😊 .
    Super recenzija

  2. In my blood,Lost in Japan i Youth su mi za sada najbolje,jer sam tek nocas skinula ove ostale takko da sjutra sledi vrijeme samo za mene i Shawna hahah.Inace super blog,dopaada mi se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.