Anin blog: Glupe i zanimljive reklame!

Zdravo svima! Pre par dana, dok sam gledala seriju na TV- u, reklame su je prekinule, i kao što to obično biva, bio je veoma uzbudljiv deo… Palo mi je tada na pamet, zašto ja ne bih podelila sa vama svoje mišljenje o njima. Počeću od meni najglupljih, najdosadnijih i najbezveznijih reklama i završiti sa onim zanimljivim. Napomenula bih samo da nisam navodila reklame određenim redom, već samo kako su mi padale na pamet. Nadam se da će vam ovaj post biti makar zanimljiviji od reklama. 😀 Počinimo…

1) NAJGLUPLJE I NADOSADNIJE REKLAME

1. Herbiko sa medom
Herbiko sa medom, Herbiko sa medom, Herbiko sa medom… Ufff… Herbiko sa… hmmm, ipak neću koristiti ružne reči. Ipak, stvarno su ga preterali! Onaj piskavi glas smorne pčele, koja se vrti kao muva oko bočiće Herbika i ponavlja: “Herbiko sa medom” mi je provrtela glavu! Jednostavno je mnogo iritantna reklama.

2. Tensilen
Reklama je počela sam emitovanjem pre godinuu dana, rekla bih, a i dan danas počinje sa “Da ste me samo videli pre dva meseca! Kuća, obaveze… bila sam na ivici suza…” Ako je pre dva meseca, pre godinu dana, i danas ista, a žali se da je pre dva meseca bila na ivici suza, koliko joj je Tensilen pomogao? Ala ste se izreklamirali… A hvala Bogu, promenili su je pre par dana.

3. Str8
U pitanju je reklama za praistorijski parfem koji su sada našli da obnove. U njoj stoji polu- go crnac koji urla i vršti k’o da ga neko kolje, u najmanju ruku. Jeste li realni?

U suštini, na TV Pink-u je većina reklama glupo. A da bi stvari bile još gore, ako je moguće gore od ovog, traju po 20 minuta. I tako, kad Asu treba da kaže Kemalu istinu, čim otvori usta da izgovori, prekine je ” Da ste me samo videli pre dva meseca”… Vi lepo poludite, pa vam se priide u wc od nervoze i otčite u kupatilo. Zaglavite se na wc šolji, izađete, a reklamama nije ni u planu da se završe. Od tolikog napora i stresa ogladnite, najedete se, prilegnete malo, odremate, i probudite se tako da ne znate ni koja je godina i vek, a kamoli šta je trebalo da se dogodi u seriji. 🙂

Postale su toliko naporne da ne znate šta je film a šta reklame. Jer, reklame neprekidno traju skoro pola sata, a film prekidaju na 15 minuta. Šta je tu sad redovni program? Hajde i to nekako… ali zamislite kako je onim ljudima sa Alchajmerovom bolešću! Nemaju milosti prema njima. 😀
Među 30- 40 reklama, retko će se naći neka uslovnorečeno pametna. I, moram da napomenem, takve su ugrožene vrste.

2) ZANIMLJIVE REKLAME

1. UniCredit
Ova najnovija reklama “Otkud tetka zna Jovića” mi je u početku bila zanimljiva, samo se nadam da neće da preteraju pa da traje kao Tensilen.

2. Eurobank
Sve neke banke. 😛 Pod ovim mislim na one reklame od pre godinu dana “Da se ne baci…” Bilo je npr. “Kako da znam da je grašak prokisao, i tako i tako je zelen”, “Kako da znam da li je kiselo mleko prokislo, i tako i tako je kiselo”, onda “Prokislo je mleko, otrovao se neko- da se ne baci, aha!” Tako, imaju zanimljive pesme, i mogli bi da vrate te reklame, super su.

I to je to. Ja stvarno ne znam više zanimljivih reklama. U prvu grupu sam mogla da svrstam najmanje još dve, ali rekoh da ne preteram, dok sam se za drugu jedva i ovi setila. Za UniCredit je nova reklama, pa mi je prva pala na pamet, dok mi je za Eurobank reklama ostala u sećanju jer mi je bila mnogo interesantna, 😉

Inače, jeste li znali da deca u proseku odgledaju 20.000 reklama godišnje? WTF?!

Moj blog: ANA’S BLOGGER LIFE

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

4 thoughts on “Anin blog: Glupe i zanimljive reklame!

  1. Hahaha sjajan blog! Slažem se u vezi svega, samo bih dodala još jednu zanimljivu reklamu. Činimi se za Klik Pink, Klik TV ili kako se već zove, kad pričaju Crnogorac i devojka. Reklama ima nekoliko delova, baš je zanimljiva. Koriste delove iz pesme Who see-ja Ðe se kupaš, ekstra<img draggable="false" class="emoji" alt="?" src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.3/svg/1f602.svg"&gt; Sigurno si je gledala.

  2. Veoma zanimljiv blog. Pratim ga i na Blogger jer i ja imam blog. Meni je najzanimljivija reklama ona o Bake Rolls-u. ❤️❤️❤️

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.