Znate li kako su devojke iz BLACKPINK dobile svoja imena?

Pretpostavljamo da niko nije posebno iznenađen time što devojke iz BLACKPINK nisu rođene pod imenima pod kojima ih danas znamo. Ipak, Jennie, Lisa, Rose i Jisoo nisu tek tako bezveze dobile svoja umetnička imena, pa evo i kako su ona nastala!

Da ipak prvo objasnimo ime grupe! Naime, BLACKPINK prvo su bile nazvane Pink Punk, ali nakon što je par originalnih članica otišlo, ime je promenjeno u BLACKPINK. Kako njihova agencija YG Entertainment objašnjava, to je podsetnik da su one nešto više od četiri lepe devojke. “BLACKPINK označava da lepota nije sve. Isto tako, simboliše da su one tim sastavljene od lepote i talenta”, stojalo je u saopštenju. A kad jereč oimenima devojaka, stanje je ovakvo!

View this post on Instagram

@moonshot_korea #moonshot #Glassyfitcushion

A post shared by LISA (@lalalalisa_m) on

Lisa

Pravo ime: Lalisa Manoban

OK, ovo je prosto – Lalisa je samo skratila svoje ime u Lisa, ali mnogi ne znaju da je ona zapravo rođena kao Pranpriya Manoban, ali da je kasnije zvanično promenila ime u Lalisa. Kako se navodi, ona je to uradila nakon što joj je proročica rekla da joj njeno rođeno ime ne odgovara. “Lalisa” u prevodu znači, “Ona koja je hvaljena”.

Rose

Pravo ime: Park Chae Young

Rose je rođena i odrastala je u Australiji, a na englesko ime Rose navikla se od ranog detinjstva. Zapravo, njeno pravo englesko ime je Roseanne, pa ga je samo skratila.

View this post on Instagram

오랜만에 카메라 켰다가 찾은 사진 🤗

A post shared by JISOO (@sooyaaa__) on

Jisoo

Pravo ime: Kim Jisoo

Jisoo (ili Ji-Soo) dakle koristi svoje pravo ime koje očigledno smatra lakim za izgovaranje u svim delovima sveta i unikatnim u svetu muzike

View this post on Instagram

4

A post shared by J (@jennierubyjane) on

Jennie

Pravo ime: Kim Jennie

Kao i Jisoo, i Jennie ima tu sreću da nije ni morala da smišlja svoje umetničko ime, i toga se drži još od 2010. kad je počela da radi za YG Entertainment. Ono što je neobično jeste da je Jennie rođena u Južnoj Koreji, pa mnoge zbunjuje što ona nema neko lokalno ime. Ipak, neki vole da je zovu Kim Jen Nie, što definitivno zvuči više korejski!

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.