Zendayin rasizam: U mom filmu, samo crne žene mogu dobiti glavnu ulogu!

Dok pozira na naslovnoj stranici časopisa Vogue, Zendaya ističe da svoju buduću karijeru vidi i ispred kamere, ali i poručuje da će u prvi plan gurati žene crne boje kože. Sve to zvuči prilično rasistički, naročito za devojku čija je mama belkinja.

Iako zbog svog porekla ni sama nije crnkinja, Zendaya je sebe uvek promovisala na taj način, a svoju lojalnost pokazuje i na rasistički način. “Ako ikad postanem režiser, znam da će u mojim filmovima glavne uloge uvek igrati crne žene. Moram da smislim način kako da postanem režiser. Pokušavam, učim svakog dana, zaista to radim. Ja želim toliko toga.”

Interesantno da ovaj njen komentar prolazi bez reči kritike, iako bi neka glumica bele kože za sličnu izjavu bila satanizovana i do kraja života označena kao rasista. Kao što vidimo, rasizam nije “privilegija” belaca, već svake osobe koja favorizuje druge ljude na osnovu boje njihove kože. Možemo samo da se nadamo da će Zendaya dovoljno sazreti da to sama shvati.

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Zendaya

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Objavljena gej scena između Louisa Tomlinsona i Harryja Stylesa u Zendayinoj seriji!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.