Zašto je Demi Lovato laknulo kada joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj?

Kao neko ko se borio sa mentalnom bolešću i bio u očima javnosti od detinjstva, Demi Lovato kaže da je put do isceljenja bio dug. 2011. godine, pevačici je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, a takođe, godinama je otvoreno govorila o borbi protiv zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i poremećaja u ishrani. Godine 2018. hospitalizovana je nakon skoro fatalnog predoziranja heroinom.

Ali pevačica je od tada prešla dug put. „Osećam kao da sada imam kontrolu, dok čitav život to nisam umela“, rekao je Demi tokom otvorene diskusije na samitu Hollywood & Mind u Los Anđelesu, a prenosi People. Pre bipolarne dijagnoze, pevačica sebi nije mogla da objasni zašto je nesrećna: „To su bile stvari kao, sećam se da sam imala 15 godina, sedela sam u autobusu, imala turneju i gledala fanove koji prate moj autobus sa posterima i pokušavaju da me nateraju da mahnem ispred prozora. I sve što sam mogla da uradim je da samo sedim i plačem. I sećam se da sam bila u zadnjem delu autobusa, posmatrala svoje fanove, plakala i pitala se: ‘Zašto sam tako nesrećna?’”, prisetila se Demi.

„Toliko mi je laknulo kada sam konačno dobila dijagnozu“, dodala je, napominjući da je tek kada je potražila lečenje od anoreksije i bulimije saznala za svoj bipolarni poremećaj. „Provela sam toliko godina boreći se, i nisam znala zašto sam se na određen način nosila sa depresijom, kada sam naizgled imala svet ispred sebe, sa toliko mogućnosti.” Sada kada je na boljem mestu, pevačica je objasnila da je činjenje stvari poput ignorisanja komentara na Instagramu – čak i onih pozitivnih – važno za očuvanje tog unutrašnjeg mira. „Ako vidim nešto negativno, to će povrediti moja osećanja, a ako vidim nešto pozitivno, to će se uneti tu spoljnu validaciju na kojoj sam toliko naporno radila da mi nije ni potrebna, a ona seže u dane mog detinjstva, kada mi je bila potrebna ta vanjska validacija“.

Pročitajte još  Veliki nesporazum: Lovatici ubeđeni da je televizija uvredila Demi u prenosu!

Ipak, neki dani su bolji od drugih, rekla je Demi, koja je takođe primetila da se i dalje ponekad bori sa anksioznošću i još uvek se kreće po ponekad teškim terenima rodnog izražavanja. „Ja sam veoma fluidna osoba. I moj rodni identitet je ponekad fluidan. Identifikujem više ženstvenosti određenim danima, a u nekim sam nebinarna. Svakog dana učim više o sebi. Taj mentalitet postavljanja granica, a zatim vraćanja koraka unazad i shvatanja: ’Ne, ovo je zapravo ono što želim‘ je putovanje na koje ohrabrujem sve.“

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Confident Devonne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.