Verin kviz: Mojih 5 omiljenih serija!

​Hej, zovem se Vera i evo mog, osmog po redu, bloga. Ovog puta sam odlučila da konačno napišem svojih 5 omiljenih serija (trenutno, pošto ih stvarno mnogo gledam haha)! Odmah da naglasim da mi očajno ‘idu’ opisivanja radnje u nekoj seriji, pa se nadam da sam donekle uspela da lepo objasnim o čemu se radi hah.

5. The 100

Ovu seriju sam pogledala pre jedno 2-3 meseca i zaista me je oduševila! Trenutno ima 4 sezone, a uskoro (krajem ovog meseca) treba da izađe i 5. sezona. Kratak opis serije: Radi se o post-apokaliptičnoj budućnosti i (najpre) o svemirskoj stanici ‘The Ark’ na kojoj je život moguć. Za svako loše ponašanje, za one koji nemaju dovoljno godina (100 njih), šalju na Zemlju. Među njima su Clarke Griffin, Bellamy Blake, Octavia Blake, Finn Collins, Monty Green, Jasper Jordan, John Murphy i drugi. Serija je jako zanimljiva pa – pogledajte, hah. Žanr je, inače, i naučna fantastika, akcija i drama (pored naravno distopije i post-apokaliptičnog).

4. The Gifted

​Ovu seriju sam počela i završila pre jedno 2-3 nedelje. Naprosto me je oduševila! Za sada ima jednu sezonu ali je potrvđena i druga (uverena sam da, ako bi imala još neku sezonu već sada, našla bi se na višoj poziciji na ovoj listi, no nema veze). Uglavnom, ovde se radi o dvoje roditelja – Reed i Caitlin Strucker otkrivaju da su njihova deca – Andy i Lauren mutanti, baš kao i Marcos Diaz/Eclipse, John Proudstar/Thunderbird, Lorna Dale/Polaris i Clarice Fong/Blink. Sa druge strane, tu je Jace Turner koji želi da im ‘pomrsi konce’. Serija je, po mom mišljenju, fenomenalna. Žanr je akcija, avantura, naučna fantastika, superherojski i drama.

3. The Flash

​Ova serija je, inače, povezana sa serijom na prvom mestu, ali ćemo o tome nešto kasnije, hah. Uglavnom, ovu seriju sam pogledala pretprošlog leta (tada je imala 2 sezone, a sada ima 4 a potvrđena je i 5. sezona) i stvarno je odlična! Radi se o Barry Allen-u koji se nakon eksplozije akcelatora čestica budi iz kome nakon godinu dana u Star Labs-u i otkriva da ima neverovatnu moć – brzina. Caitlin Snow, Cisco Ramon i dr. Wells mu pomažu da ovlada svojim moćima, ali i da zaštiti Central City koji je pun metaljudi koji imaju zle namere. Tu je i njegova najbolja prijateljica Iris West, u koju je on potajno zaljubljen, tako da ima i ljubavne drame hah. Žanr je inače, superherojski, drama i akcija.

kinopoisk.ru

2. Shadowhunters: The Mortal Instruments

Što se tiče ove serije, ja sam počela sa gledanjem negde par nedelja nakon što je uopšte krenula da se emituje i bila sam bukvalno opsednuta njom od samog početka hah. Trenutno ima 3 sezone (treća je u toku, nedavno je počela sa emitovanjem). Radi se o devojci Clary Fray koja na svoj 18. rođendan otkriva da je Shadowhunter/Senolovac i jedan potpuno drugi svet, pun vampira, vukodlaka, veštaka…Jace Wayland, Isabelle i Alec Lightwood joj pomažu da savlada svoje moći i upozna taj svet. Tu je i njen najbolji prijatelj Simon Lewis koji je uvek tu da pomogne, takođe, ali i on vremenom biva uvučen u taj svet.​ Žanr je tinejdžerska drama, supernatural, fantazija, romansa a ima i elemente horora (bukvalno, dakle, od svega pomalo hah).

1. Arrow

​Iii prvo mesto je zauzela verovatno moja najomiljenija serija ikada – Arrow! Trenutno se emituje 6. sezona a potvrđena je i 7. sezona (inače – ja sam krenula sa gledanjem pre sada već 2 godine, kada je u toku bila 4. sezona hah). Radnja se odvija u Starling City-u gde se Oliver Queen, nakon prodoloma, posle 5 godina vraća kući – ali naravno, priča je mnogo zamršenija nego što izgleda. Vratio se sa ciljem da spasi svoj grad. U tome mu pomažu Laurel Lance, John Diggle, Felicity Smoak i njegova sestra Thea. Iskreno, ni sama pojma nemam zašto se meni ova serija toliko dopada, ali ima mnogo zapleta, napetih momenata, i večito jedva čekam novu epizodu hah. Žanr je superherojska fikcija, drama, akcija, misterija. Ovu seriju ću uvek preporučivati i sve što ću još dodati je – pogledajte ako već niste, stvarno je extra, hah.

I to bi bilo to što se tiče mog osmog bloga, nadam se da vam se dopao. Ako želite, napišite mi neki predlog šta bih mogla da pišem kao sledeći, mada imam već neke ideje, hah. Prošli put sam pisala 5 omiljenih pesama Fifth Harmony. Stvarno mi je bilo interesantno da napišem ovaj blog i nadam se da će vam se svideti. Nadam se da ćete (ako već niste) pogledati neku od ovih serija. Puno pozdrava od Vere! 🎬

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

6 thoughts on “Verin kviz: Mojih 5 omiljenih serija!

  1. Lijep blog!! Sastavila si dosta teksta za objašnjenje i razlog zašto što je super. Bi li mogla za drugi put napisati blog (ako hoćeš): mojih 5 najdražih pjevača

  2. Slomila si me sa odabirom od početka bloga. Inače, sutra izlazi nova epizoda 5 sezone- the 100 😍😍 I meni se serija jako sviđa i cool je, no treba imati jake živce za nju. Kako ti se sviđa kraj?

  3. Gledala sam The flash i Arrow(obadve serije su odlične).Sudeći po tome što si izabrala ove serije rekla bih da si ljubitelj naučne fantastike. 💝

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.