Večeras je drugo polufinale Evrovizije!

Večeras će drugo polufinale naći poslednjih 10 kvalifikacija za subotnje veliko finale. U večerašnjoj emisiji uživo iz arene Pala Olimpico u Torinu takmičiće se 18 zemalja. Pogledajte sve detalje, pesme i šta da očekujete od večerašnjeg drugog polufinala.

Već znamo prvih 15 pesama koje su se kvalifikovale za veliko finale u subotu, a večeras će se u drugom polufinalu takmičicti 18 učesnika. Međutim, kao što je bio slučaj i sa prvim polufinalom, samo 10 njih će se kvalifikovati za subotnje veliko finale. Emisija počinje u 21:00 po srednjeevropskom vremenu, uživo iz Pala Olimpico Arene u Torinu, Italija i može se emitovati na jutjubu. Domaćini su Mika, Laura Pausini i Alessandro Cattelan.

Drugo polufinale Pesme Evrovizije 2022. počinje tako što Alessandro Cattelan (jedan od domaćina) prolazi kroz bekstejdž emisije. U njemu kaže da je skoro vreme za šou i da “nema pojma šta da radi”. On traži savete i upoznaje gledaoce sa italijanskim načinom rada: umetnošću snalaženja. U ovom kratkom uvodnom videu, deo tima savetuje Alessandra da započne šou plesom za koji izgleda nije previše oduševljen, jer ne ume da igra – ali bez obzira na to upravo tako počinje predstava. Iz bekstejdža, pratimo Alessandra do centra bine. Pridružuje mu se više plesača, a on zatim pruža prilično energičnu i dobru plesnu rutinu za nekoga ko očigledno nije umeo da igra.

Tu su i pet zemalja koje su već kvalifikovane za veliko finale, a to su zemlje „Velikih 5“: Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Pre objavljivanja rezultata, predočene su nam tri od pet već kvalifikovanih zemalja za veliko finale. Ove tri zemlje će takođe glasati u drugom polufinalu, a to su Španija, Velika Britanija i Nemačka.

Procedura glasanja će biti ista kao i prethodnih pet izdanja. Svaka zemlja će imati dva seta od 1,2,3,4,5,6,7,8,10 i 12 poena – po jedan set za žiri svake zemlje i jedan za teleglasanje svake zemlje.

  • 10 pesama sa najviše poena će se kvalifikovati u veliko finale
  • Svaka od 18 zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu će glasati
  • Već kvalifikovane zemlje Nemačka, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo će glasati u drugom polufinalu
  • Svaka zemlja ima nacionalni žiri koji je dao jedan set od 1,2,3,4,5,6,7,8,10 i 12 poena.
  • Svaka zemlja će imati teleglasanje koje takođe rezultira skupom od 1,2,3,4,5,6,7,8,10 i 12 poena
  • Glasanje neće biti objavljeno pre nego što se veliko finale završi u subotu
  • Samo 10 kvalifikovanih pesama biće otkriveno nasumičnim redosledom
  • Teleglasači i nacionalni žiriji imaju jednaku težinu u glasanju
  • Nacionalni žiri glasao je juče uveče (sreda, 11. maj) tokom druge generalne probe
Pročitajte još  Evrovizija 2022: Evo na koje nastupe treba obratiti pažnju!

Zemlje koje će se večeras takmičiti su:

1. Finska

2. Izrael

3. Srbija

4. Azerbejdžan

5. Gruzija

6. Malta

7. San Marino

8. Australija

9. Kipar

10. Irska

11. Severna Makedonija

12. Estonija

13. Rumunija

14. Poljska

15. Crna Gora

16. Belgija

17. Švedska

18. Češka Republika

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.