Važna poruka: Pogledajte govor BTS-a za Ujedinjene nacije!

Najpoznatiji muški bend na svetu, BTS, konstantno pomera granice kada su u pitanju projekti muzičara, ali i uspesi nevezani za muzički svet. Njihovi fanovi širom sveta smatraju ih revolucionarnim, a sve što objave nailazi na rekorde, poput najsvežijeg rekorda koji su oborili pregledima onlajn koncerta “Tiny Desk“. BTS ima tu čast da i u politici svoje države bude ekstremno cenjen, pa su čak održali govor za Ujedinjene nacije po drugi put u svojoj bogatoj karijeri.

Ministar spoljnih poslova Južne Koreje pre govora BTS-a jasno poručuje da je “moć BTS-a da inspiriše mlade i stare širom sveta neverovatna”, pa su momci u onlajn verziji nakon tih reči održali govor, osvrnuvši se na situaciju u kojoj se svet našao ove godine.

“Korona virus je učinio da se osećam usamljeno, uništio je sve naše planove i otkazao nam svetsku turneju. Gledao sam u nebo i nisam video zvezde” počeo je RM u očajanju, na šta se nadovezao Jimin: “Sve je palo u vodu, osećao sam se beznadežno.”

Ipak, momci su se potrudili da se okrenu pozitivnoj strani, i kako kaže Jungkook, da inspirišu ljude širom sveta jer to svojom platformom i mogu: “Ako nešto možemo da uradimo, ako naš glas može da pomogne da vratimo snagu svetu, onda to i želimo najviše i na tome radimo” rekao je on. “Prigrlili smo sve što osećamo i nas sedmorica našli smo se da snimamo novu muziku. Muzika je došla iz emocija i učinila da budemo iskreni” J-Hope se nadovezao. “Misliti o budućnosti je važno, ali radovati se sebi, bodriti sebe i činite sebe srećnim je najvažnije. U nesigurnom svetu moramo biti sigurni u sebe, vas i nas” zaključio je najstariji Jin.

Pročitajte još  Famoza koncertna anketa počinje u nedelju, koje zvezde želite na listi?

Momci su prvi govor za Ujedinjene nacije održali 2018. godine, a ova čast im je ukazana po drugi put, što je zaista velika stvar, revolucionarna za svet muzike.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/BTS

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.