Upozorenje naučnika: Belieberi i Selenatori imaju velike šanse da zaraze svoje kompjutere i telefone!

gettyimages-514592460-12-e1463418100339

Svake godine kompanija Intel Security objavi svoj godišnji izveštaj o opasnostima koje vrebaju na internetu a i ove godine najugroženija je veoma brojna populacija Beliebera!

Istraživanje koje je urađeno pokušava da pruži odgovor na to koji fandom ima najveće šanse da zarazi svoj računar, tablet ili telefon virusima dok je u potrazi za svojim idolom! Kako su naučnici došli do ovog podatka? Metod je prilično jednostavan – oni su proveravali kolike su šanse da je sadržaj vezan za ime neke zvezda na sajtovima pun virusa a Jus je tu na ubedljivom prvom mestu kad je reč o slavnim momcima. Svaki put kad tražite besplatne videe, pesme ili filmove vezane za Jusa, imate oko 15% šanse da pokupite virus a ispred njega je samo komičarka Amy Shumer sa jednim procentom više.

Razlog za oprez imaju i fandomi Rihanne koja je peta, odnosno Miley Cyrus koja je šesta ali i Selenatori čija je ljubimica na mestu broj devet. Uostalom, pogledajte top 10!

most-dangerous-celebrities

Kako se onda zaštiti? Savet je naravno da imate neki antivirus program ali još važnije od toga jeste da malo razmislite pre nego što kliknete na neki link koji vodi na nepoznatu lokaciju! Naravno, ovo važi i za pripadnike fandoma Arianatora, Tinista, Directionera i sve druge jer to što vaši ljubimci nisu u samom vrhu ne znači da je broj prevara koje koriste njihovo ime mali!

Pročitajte još  Sel, Biebs, Ari, Jus, Tay: Noćas je Kids Choice Awards!

Autor: Famoza.net

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

3 thoughts on “Upozorenje naučnika: Belieberi i Selenatori imaju velike šanse da zaraze svoje kompjutere i telefone!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.