Upoznajte nas bolje – Famoza tim je odgovorio na vaša pitanja kroz rođendanski Q&A!

Famoza je 20. jula proslavila svoj 4. rođendan i povodom te posebne prilike odlučili smo da organizujemo mali Q&A na svom Instagram Storyju, gde ste vi imali priliku da nam postavljate pitanja, od kojih je naš tim odabrao 15 najkreativnijih ili neko od onih koje je veliki broj vas postavio. Mi smo veoma uživali dok smo odgovarali na vaša pitanja, a nadamo se da ćete i vi uživati dok čitate naše odgovore!

1. Kako ste došli na ideju da napravite sajt i zašto se zove Famoza? (@ivanazivanovicc, @_t.n____, @smajlic.smajli, @magdalina.lina006, @nikolija___05, @ninakapor, @stojkovic__.m, @kaacam_, @lllazic, @lara_butorac, @leli_rainbow71, @dreamxmmer, @zelenkovicc, @queen_zezeljmarijaa, @kimlucija)

Vlada: Do ideje za sajt nije bilo teško doći. Ja sam uređivao portal Bravo.rs od kraja 2010. pa sve do marta 2015. Kako u mojoj prethodnoj kompaniji nismo mogli da se dogovorimo oko toga kako treba da izgleda jedan medij za tinejdžere, neka dva meseca kasnije, odlučio sam da pokrenem Famozu. Naziv Famoza dolazi španske reči „Famosa“ što znači „Slavan/slavna“. Dakle, samo sam slovo „s“ zamenio za „z“ kako bismo dobili sadašnji, prepoznatljiv naziv. Interesantno, u svetu postoje kompanija koje se zovu Famoza, a verovali, postoji i famoza kao vrsta karanfila. Naravno, to nisam znao kad sam smišljao ime 🙂

2. Da možete jednu zvezdu da dovedete na Balkan i da je upoznate, ko bi to bio? (@anjadurkan, @adisa_, @crazy.mac.tinus )

Vlada: Otkako sam počeo da radim Bravo.rs i sad Famozu, shvatio da bih bio mnogo srećniji da nam dođe neko koga volite vi kao naša publika, nego ja lično. Odabir samo jedne zvezde je strahovito teško pitanje, ali odlučio bih se za neku koju je u ovom momentu veoma teško dovesti. Recimo, Arianu Grande koju volim i kao pojavu, a i njene albume. Plus, vi je obožavate!

Milica: To nije jednostavno pitanje, jer ima mnogo sjajnih izvođača na svetskoj sceni koje cenim, volim i pratim. Godinama lično pratim Tini Stoessel koja je dobro poznata Famoza publici još od „Violetta“ dana i iskreno bih volela da nam se ukaže prilika da i ona jednom prilikom poseti naš region, ako ne sa pravom turnejom, makar sa promotivnom turnejom koja možda čak pruža i više mogućnosti i aktivnosti sa fandomom.

Valentina: Ako bih mogla jednu osobu da dovedem baš po svojoj želji, to bi bigurno bila Taylor Swift, čiji koncerti su inače preskupi ali su vrhunski doživljaj, plus njena muzika je i dalje sjajna kao pre. Tay takođe ima reputaciju jedne od najprijatnijih i najzanimljivijih zvezda na meet and greetovima, posetiti njenu turneju i eventualno obući neki lud kostim da bi te primetila u gužvi i pozvala u bekstejdž – sve su to stvari koje bih jednom da isprobam.

3. Šta vas čini srećnim? (@lanaaa.aivv)

Vlada: Srećan sam kad radim ono što volim, a kad imam i vremena da posvetim pažnju drugima. Nažalost, to nije uvek slučaj, ali ideja je da se uvek svi borimo da nam bude bolje. Dokle god imate ideja i neki cilj ka kome idete, sve je u redu, ma koliko vam se nekad činilo da je situacija teška.

Valentina: Dobra muzika u kojoj se mogu pronaći, knjige koje nas promene nakon što ih pročitamo, slučajni naleti inspiracije posle kojih neprestano pišem, komplimenti, novi prijatelji sa kojima mogu da pričam kao da se znamo sto godina, lepa mesta na kojima je atmosfera sjajna, uspesi nakon uloženog truda, jednom rečenicom – male stvari koje čine moju svakodnevicu.

Milica: Definitivno kada sam u okruženju koje mi prija i kada su sa mom ljudi koji mi znače! Naravno, nikako ne bih mogla da izostavim ni Famozu, jer me pisanje i projekti za sajt i naš Instagram stvarno čine srećnom, jer je to  jedan od načina na koji mogu da ispoljim svoju kreativnost i dobijem nove ideje.

4. Da li ste se nekada dopisivali s nekim poznatim? (@lonaaav)

Milica: Direktno sa nekom zvezdom ne, ali sam imala više prilika da se dopisujem sa plesačicama iz tima Tini Stoessel i to je stvarno bilo prijatno i iznenađujuće iskustvo. Ipak, nadam se da ćemo negde u budućnosti imati više prilike za takve stvari, kao i za intervjue sa zvezdama, kako u pisanoj, tako i u video formi.

5. Koja je vaša prva vest na Famozi i kako ste se osećali kad ste je napisali? (@lukaastankovicc, @kramaricnika)

Milica: Dobro se sećam te vesti! Radilo se o Taylor Swift i Ariani Grande – istraživali smo da li su one prijateljice i vest je poprilično dobro prošla kod publike koja je pokazala veliko interesovanje za tekst. Dok sam je pisala bila sam uzbuđena, ali i pomalo nervozna, jer nisam znala da li će vam se dopasti, ali na kraju je sve ispalo odlično! Vest još uvek možete pročitati ovde, ako je već niste pročitali tada.

Valentina: Moja prva vest je nosila naslov „Liam Payne o svojim nastupima: Nisam Beyonce ali se popravljam!“ i sećam se da sam bila jako nervozna kad sam je poslala Vladi jer nisam pre pisala u tom formatu iako sam već uveliko bila blogerka na Famozi, i Vlada je tad rekao da je vest odlična. To mi je dalo vetar u leđa, jer je ljubav prema pisanju nešto što neprestano otkrivam u sebi, što mi dolazi prirodno, što me najviše usrećuje!

6. Da li biste želeli da imate svoj štand na BTF-u? (@anavi_755)

Vlada: Zapravo već jesmo pre nekoliko godina, dok je BTF bio u Sava centru! Danas je to teže izvesti kad je događaj u Kombank dvorani. Ipak, uvek smo na licu mesta, nadamo se ove godine u majicama Famoze, da nas lakše prepoznate! Ne budemo li u majicama, tu je uvek naša Valentina sa svojom dugom plavom kosom – nju ne možete da promašite!

7. Koliko vas radi na ovom sajtu i da li će vam se pridružiti još neko? (@_marcus_martinus_002, @adisa_, @marcusmartinus_fp_02, @popvic_darija_, @anellaeh25, @zove.nikolija, @sumeja_tokovic )

Vlada: To nije tako jednostavno pitanje J Na sajtu sam praktično stalno ja, zatim Milica i Valentina. Nikola je naš snimatelj koji je zaslužan za sve videe na Famoza YouTube kanalu, Jelena Kosara je naša voditeljka, a trenutno je sa nama na sajtu i Tijana Minić, koja nam se vratila posle nekoliko godina pauze. Za sad nemamo u planu da širimo tim, iako bismo voleli da se to desi. Ono što obećavamo jeste da ćemo nove članove tima uvek tražiti u vama kao našim čitaocima. I Valetinu i Milicu sam upoznao kao devojke koje su dugih niz godina posećivale Famozu, a kako su slale jako lepe tekstove, pouzdane su i vredne, sad su deo tima!

8. Šta vas inspiriše da radite sve ovo i da li ćete nastaviti u budućnosti? (@trofors.imagines, @dreammactius1, @fetishkious)

Vlada: Vi inspirišete, inače bismo davno odustali! Puno tinejdžerskih medija u regionu se ugasilo, a ni mi ni blizu ne možemo da živimo samo od Famoze, što nekad uzrokuje da moramo malo da smanjimo aktivnosti na sajtu. Mi ćemo nastaviti da se borimo, uz veliku želju da nam Famoza postane stalan, ili makar glavni posao. Kad se to desi, tad ćete moći da očekujete još bolje stvari!

Valentina: Složiću se sa Vladom da me inspirišete najpre vi, i vaše poruke koje svaki dan ostavljate, jer se sećam da sam na početku kada sam pisala blogove bila uplašena da niko neće imati reakcije na njih, ali je divnih komentara uvek bilo. Lepo je znati da nas neko sluša i podržava, tako da, naravno da ću nastaviti sa ovim koliko god mogu.

Milica: Slažem se Vladom i Valentinom da ste vi glavna inspiracija. Uvek je lepo videti da neko zapravo obraća pažnju na ono što radite i podržava to, što je odlična motivacija da nastavimo sa ovim što radimo i da budemo još bolji u tome. Moram priznati da mi stvarno nedostajao rad na Famozi u toku maja i juna, jer sam zbog neodložnih obaveza i priprema za fakultet morala neko vreme da se povučem sa sajta i Famoza Instagrama, ali sada sam tu i spremna sam da nastavim sa ovim u istom pogledu kao ranije!

9. Da li biste nekad da proslavite Famoza rođendan uz neki party?  (@lelii_muffins)

Vlada: Još dok sa uređivao Bravo.rs, jedne godine smo imali žurku, valjda povodom desetogodišnjice časopisa u jednom klubu u Beogradu, i bilo je lepo! Party bi zahtevao ne samo dosta novca već i mnogo rada, odnosno vremena kojeg trenutno nemamo. Famoza će prvo morati da poraste za tako nešto. Zato se trudimo da vam odgovaramo na sva moguća pitanja svakog dana i da dolazimo na skupove fandoma.

10. Jeste li ikada zamišljali da ćete dostići ovu brojku i koji uspeh u ove četiri godine biste naveli kao poseban?  (@adisa_, @usayariana)

Vlada: S obzirom da je Bravo.rs od mog dolaska pa do mog odlaska narastao sa oko 45.000 na blizu 700.000 mesečnih poseta, nadao sam se da je tako nešto moguće. Stvari idu teže, jer Famoza je bila novo ime za sve. Najveći uspeh svakako je veliko poverenje koje sad imamo ne samo kod koncertnih organizatora, već i kod pojedinih zvezda i njihovih timova. Ove četiri godine bile su potrebne da steknemo poverenje, pa verujemo da ćemo i mi i vi videti rezultate već ove i sledeće godine!

11. Da li rad za Famozu ume da bude naporan i ko je najvredniji član? (@adisa_, @tanjagnnrsn, @anpanman.taee)

Valentina: Da, rad za Famozu nije jednostavna stvar, svaki dan bez izuzetka vidite raznovrstan sadržaj na našem portalu tako da ne postoji slobodan dan, jer smo mi ti koji se brinu o svemu. Najvredniji je Vlada jer je on tu svakoga dana skoro bez izuzetka, ali svi se trudimo da doprinesemo koliko god možemo, i svim članovima tima se mnogo puta dogodilo da odlože nešto važno zbog Famoze, jer zaista vidimo ovo kao ozbiljan posao. Kada moram i da učim i da spremim vest za neki termin, prvo ću spremiti vest.

12. Da možete da imate jednu supermoć koja bi to bila? (@lelii_muffins)

Vlada: Verovatno da nekako produžim dan, jer svako ko me zna, zna i da večito nemamo vremena.

Valentina: Svi prvo pomislimo da bismo voleli da imamo krila i da letimo, i sigurna sam da bih to volela i ja, ali mislim da bih još radije da mogu da lečim sebe i sve drage ljude jednim dodirom, jer ne mogu da podnesem da neko prolazi kroz bolove.

Milica: Mnogo je interesantih moći koje bi bilo lepo da imamo, ali kada razmislim, nekad bi bilo stvarno lepo da možemo da vratimo osobe koje više nisu sa nama.

13. Kako rešavate nesuglasice u svom timu?  (@anpanman.taee)

Valentina: Nesuglasice su normalna stvar u bilo kom timu, pa se dešavaju i ovde, ili se jednostavno ne složimo oko neke sitnice, ali i kada sam ljuta, prvo se setim koliko je posebno ovo što imamo i koliko ne želim da se to promeni, tako da nikad nije bilo većih problema.

Milica: Složiću se sa Valentinom da su nesuglasice normalne za bilo kog čoveka, društvo ili tim, ali iskreno ovde nikad nije bilo nekih nesuglasica većih srazmera, jer naš tim funkcioniše isključivo na dogovoru i svi jedni druge dopunjujemo svojim idejama i poštujemo se međusobno. Čak i kada se ne složimo oko neke stvari, uvek se nađe neki kompromis i sve bude u redu, jer nema razloga za raspravku!

14. Koliko vam vremena treba da nađete informacije i kako znate da su pouzdane? (@jiminshi_price)

Vlada: Svakog jutra tražimo sveže informacije, i samo traženje vesti traje barem sat vremena. Do sad već imam toliko iskustva da znam koji su sajtovi pouzdani, a koji konstantno izmišljaju stvari. Inače, u samim tekstovima i navedemo da li je nešto sigurno tačno, ili je u pitanju glasina koja je verovatno istinita, odnosno neistinita.

15. Da li ste nekad poželeli da ste slavni i koja biste ličnost bili?  (@lelii_muffins)

Valentina: Da, ceo život sam imala taj osećaj da sam stvorena da budem slavna jer podnosim razne pritiske i ne bi me opteretio takav život, a opet jako volim kamere i nemam tremu. Ne znam koja bih ličnost bila konkretno, jer bih volela da budem pre svega ja, volela bih da me ljudi poznaju po onome što radim i po nekom jedinstvenom stilu koji kažu da imam.

Autor: Famoza.net
Foto: Nikola Dolapčev

The following two tabs change content below.
Milica Jovanović je jedna od urednica portala Famoza.net. Prvi put se predstavila čitaocima putem svog bloga Tinista's Academy i kao vlasnica i glavna urednica izdanja digitalnog časopisa o Martini Stoessel - "We Love Tini". Ističe da je rad na Famozi jedinstveno iskustvo i odlična prilika da i drugi čuju glas tinejdžera.

17 thoughts on “Upoznajte nas bolje – Famoza tim je odgovorio na vaša pitanja kroz rođendanski Q&A!

 1. Čestitam! Najbolji ste sajt za mlade i samo tako nastavite 😉
  Puno podrške vam šaljem!!!

 2. Jao Bože preslatki ste 😍
  Stvarno ste divni, osmeh mi nije sišao sa lica sve vreme dok sam čitala ovaj tekst, bilo bi super da ovako nešto radite češće!
  Inače, gde nalazite tekst za dnevni horoskop? (@jelena aka nemam IG)

 3. Koliko zaradjuje Famoza i kolike su vam plate.
  Manite se ovih pitanja kako ste poceli itd. Budimo diskretni, ahahah.

    1. Nema plate, samo skromni honorari 🙂 Pogledaj koliko se skoro sve od teen medija ugasilo. Sve što Famoza zaradi za mesec dana nije ni blizu jedne prosečne plate.

 4. Drago mi je kad vidim da se neko zaista ovoliko trudi! Svaka vam čast! 😘

 5. Svaka čast za Vladimira što je došao da ideju da napravi jedan ovako zanimljiv portal!

 6. Kao prvo… Sretan Vam rođendan Famozo sa zakašnjem i još sto godina mi doživljeli… kao drugo… Vlada nisam te zamišljala tako mladog, mislila sam da si puno stariji… kao treće… Famosa(slavni) znam pa onda Famoza, to je super ime za site.. i kao četvrto i najvažnije, i ja imam jednu hajmo reći stalnu(iako je neposjećujem nekada danima) fp o telenovelama na facebooku koju vodim i znam koliko je teško napisati jednu vijest, a vi svaki dan objavite po 8 vijesti… sklanjam vam se do poda svima vama…

  1. Vlada jeste stariji (38 godina!), ali izgleda ima sreće sa genima 🙂 Hvala na lepim rečima Doris 🙂

   1. Imaš 38 godina, molim??? ne bih ti dala… da ne pretjerujem… ni 30 god….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.