Ubijen još jedan reper, stradao u svom dvorištu

Nažalost, crni niz se nastavlja. Gomili besmislenih ubistava crnih repera koji stradaju u međusobnim obračuna pridružio se i Huey, najpoznatiji javnosti po svom izuzetno uspešnom debi singlu “Pop, Lock & Drop It”. On je tako nastradao u pucnjavi koja se desila uoči prethodnog vikenda.

Kako je policija saopštila a prenosi E! Online, on je u četvrtak bio prebačen u bolnicu, a tad je već bilo vidljivo da ima jednu veliku ranu od metka. Ipak, tamo su lekari samo mogli da konstatuju njegovu smrt. On je imao samo 32 godine. Tokom incidenta pucano je i u još jednog momka, ali za njega se samo kaže da će preživeti. Incident se desio uveče ispred reperove kuće, a iako je bilo barem deset svedoka, niko od njih još se nije javio policiji.

Huey je sa svojim hitom stekao izuzetnu popularnst a ukupno je tokom karijere proveo 23 nedelje na američkoj top listi i imao je dva albuma, od kojih je poslednji objavio još 2010. godine. On je 2011. i 2014. izbacio i dva mikstejpa, ali je nakon toga otišao u zaborav. Pozadina ovog tragičnog događaja nije poznata javnosti, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da je u pitanju obračun bandi, odnosno osveta za nešto što je on učinio ili nije učinio. Ovo je novi slučaj ubistva, nakon što se prethodnih desio pre samo nedelju dana.

U Americi, međusobna ubistva crnaca su 13 puta brojnija nego ubistva belaca, ali iako to odnosi hiljade života godišnje, zvezde i Black Lives Matter kampanja i dalje se fokusiraju na policijsku brutalnost koja godišnje odnose nekoliko života. Kao da je sramota reći da postoji veliki problem međusobnih obračuna pripadnika ljudi jedne boje kože i da se to mora sprečiti. Kad stradaju čak i oni koji su tokom karijere zaradili veliki novac i nemaju potrebu da se petljaju u sumnjive poslove, znamo da nešto debelo nije u redu i da stvari moraju da se menjaju što je pre moguće.

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.