Ubica arianatora dobio 55 godina zatvora!

U martu mesecu počelo je suđenje Hashemu Abediju, jednoj od dve osobe odgovorne za smrt 22 arianatora i članova njihovih porodica nakon koncerta Ariane Grande u Mančesteru 2017. godine. Ono je sad okončano, a dobre vesti su da će ovaj monstrum sve do duboke starosti ostati u zatvoru.

Hashem Abedi rođeni je brat teroriste Salmana Abedija koji je izvršio napad u kome je i sam poginuo. On je bio taj koji je do detalja isplanirao napad čiji je jedini cilj bio da se pobije što više ljudi, a sve to jer je njihova “krivica” to što nisu muslimani, pa samim tim i ne treba da postoje. Kako piše CNN, stručnjaci su zadovoljni što je sud pravilno prosudio da je Hashem podjednako odgovoran kao i njegov brat, i da to što on nije izvršio napad ne predstavlja olakšavajuću okolnost.

“Optuženi je pronađen krivim za ubistva 22 osobe, a jedina moguća kazna je da on u zatvoru ostane do kraja života”, objasnio je sudija Jonathan Baker. Međutim, kako je Hashem imao samo 20 godina u vreme napada, on je tad bio premlad za doživotnu robiju. Usled toga, on je osuđen na “samo” 55 godina zatvora. Ipak, on kaže da je osuđeniku objasnio dve stvari. Prvo, da je 55 godina zatvora minimalna kazna, odnosno da nema mogućnosti da se ona smanji. Drugo, sasvim je moguće da ona bude produžavana sve do njegove smrti.

Pročitajte još  Ariana Grande je najveća mlada zvezda našeg regiona, M&M najjači u Srbiji, BTS u BiH!

U obrazloženju presude, sudija navodi sledeće, “Iako je njegov brat izvršio napad, Hashem Abedi je bio ne samo deo planiranja, već je i učestvovao u pripremi napada. Jasno je da su i on i njegov brat učestvovali u kupovinu materijala, a čak su koristili i e-mail adresu čije značanje u prevodu je ‘Došli smo da koljemo'”. Na kraju, navodi se da su ova dva monstruma odabrala koncert Ariane Grande jer je njih najviše radovalo da ubijaju upravo decu i mlade. U Velikoj Britaniji nema smrtne kazne, ali čini se da je ovolika kazna zatvora još bolnija za Hashema.

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

8 thoughts on “Ubica arianatora dobio 55 godina zatvora!

 1. Steta sto nije ubio Arianu, zao mi je njenih fanova I roditelja koji su im dopustili da odu na koncert.

  1. Jesi ti normalna? Ariana nista nije kriva i kako je ona mogla znati da ce se sve to dogoditi? Idi se lijeci, retardirana si do bola

   1. Ja mislim da je strašno reći da je bolje da je Ariana umrla jer ona to nije mogla predvideti, ali donekle razumem zašto si to rekla jer je Ariana, po meni, ispala loš idol jednostavno pobegavši i dopustivši da se drugi ubiju.Pravi i iskreni idol bi ostao te pokušao sprečiti sve te se možda i sam žrtvovati a ne samo jednostavno pobeći.Ponavljam nije njena krivica što su neke osobe bolesne ali po meni se bolje mogla postaviti.

    1. Kako je mogla? :/ Nije ništa dopustila, eksplozija se desila i to je bilo to, a najbolje što je mogla jeste da se skloni odatle, kao i svi koji su bili na koncertu.

  2. A ona je kao znala da će da je napadnu? Ona je htjela da joj unište život i bace u depresiju?

 2. Da se ja pitam bio bi mučen taj monstrum sto je pobio 22 života,😖i što su mojoj nadražoj pjevačici i porodicama umrlih priredili toliku bol😖😖

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.