U februaru ga gledamo uživo: Novi album Toma Odella “Jubilee Road” od danas je u prodaji!

Iako je naslov albuma fikcija, naime Jubille ulica zaista ne postoji, ovo je do sada najiskreniji i najličniji album Toma Odella. Skockan savršenim melodijama i iskričavim izvođenjem, “Jubille Road” prepliće maštu i stvarne životne priče o vremenu koji je Odell proveo u East Endu sa tadašnjom devojkom. Namerno odabravši da ne kaže pravo ime ulice, da bi sačuvao privatnost nekadašnjih komšija, Tom je otvorio srce i dušu u stihovima koje oslikavaju trenutke radosti, ali i prave životne drame tog kraja Londona. Od istoimene prve pesme na albumu, Tom nas upoznaje sa živopisnom londonskom zajednicom, po kojoj se između ostalih muvaju razni probisveti,kockari i pijanice (opisani u Queen Of Diamond-inače ime lokalne kockarnice), ali koja ume da pokaže i svoje paradno lice, tokom prazničnih dana kako opisuje gorkoslatka Wedding Day.

“Ovaj album sam napisao u ulici sa terasastim, rustičnim kućama u istočnom Londonu. Stihovi su inspirani životima prijatelja koje sam stekao živeći tamo.Većinu pesama snimio sam u dnevnoj sobi i ako pažljivo slušam još uvek mogu da čujem zvuk televizora koji dopire iz susednog stana komšije penzionera, dečake koji igraju fudbal prekoputa ulice, kao i zvuk potpetica moje devojke koja se penje drvenim stepenicama. Više ne živim tamo, život mi se promenio u nekom smislu, ali će mi taj kraj i ti ljudi ostati u najlepšoj uspomeni. Nadam se da će vam se svideti moj novi album i da ćete u njemu uživati kao ja dok sam ga komponovao”, kaže Tom Odell.

Pročitajte još  Najbolja koncertna godina do sad: Koje mlade zvezde nam dolaze u 2019?

Sa samo 27 godina, Tom Odell je objavio album koji će možda definisati njegovu muzičku karijeru, iz razloga što je ovaj multitalentovani umetnik preuzeo čitavu kontrolu u svoje ruke. Odell ne samo da je komponovao, napisao i na klaviru tako vibrantno izveo svojih deset novih pesama, već ih je i sam isproducirao.

Noseći singl novog albuma je singl “ If You Wanna Love Somebody “, strastvena, zanatski savršeno komponovana pesma o propaloj ljubavnoj vezi Pogledajte kako ju je Tom izveo u poznatom The Graham Norton šou. Drugi singl sa albuma, “Half As Good As You” Tom Odell je uradio kao duet u dve verzije, sa pevačicama Alice Mertom s sa mladom brotanskom pevačicom Rae Morris.

Odellov debi album Long Way Down (2013),debitovao je na mestu #1 liste u Britaniji, prodao se u preko million primeraka, dobio je odlične ocene kritike a zahvaljujući tome, Odell je nagrađen prestižnom Ivor Novello nagradom 2014 godine. a na njemu se našao i njegov do sada najpoznatiji hit, “Another Love”. Odell je do sada prodao impresivnih 1.8 miliona nosača zvuka kao i 10 miliona singlova širom sveta.

Nakon turneje po Americi i Britaniji, početkom naredne godine Tom Odell će ponovo biti u Srbiji i tada ćemo moći da ga slušamo uživo u Hali sportova. Datum je 12.februar, sačuvajte ga za Toma!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.
Pročitajte još  Mlade zvezde stižu: Tom Odell po prvi put u Beogradu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.