Tužno: najmlađa žrtva bombardiranja u Manchesteru je imala velike šanse za preživljavanje

Iako je prošlo nekoliko godina od terorističkog napada u Manchesteru na koncertu Ariane Grande, obitelji žrtava i javnost nisu zaboravile tragediju i tugu koju je on donio. Napadač je uhićen i osuđen na 55 godine zatvora ali nikakva pravda neće vratiti živote stradalih. Pisali smo već o svim propustima za koji su bili krivi organizatori, a sada su se pojavile devastirajuće novosti; najmlađa žrtva je imala velike šanse za preživljavanje, ali nije dobila medicinski tretman na vrijeme zbog čega je ona i naposljetku preminula.

Saffie Rose Roussos, koja je imala samo 8 godina u trenutku napada je najmlađa žrtva ovog strašnog događaja. Na saslušanju o uzroku njezine smrti, prijavljeno je kako je u prvih 40 minuta nakon eksplozije na terenu bilo samo jedno vozilo hitne pomoći, dok su vatrogasci imali zabranjen prilaz dvorani čak 2 sata nakon eksplozije.

Kako se navodi u suđenju, većina preminulih su podlegli teškim ozljedama zbog eksplozije, ali se slučaj Saffie i 28-godišnjeg Johna Atkinsona i dalje razmatra. Vlasti i dalje nisu sigurne jesu li se sve hitne službe odazvale na vrijeme, a koliko bi se smanjio broj žrtava da su hitne službe bile brže nikada nećemo saznati. Valja napomenuti da je Manchersterska policija obavijestila javnost o ovoj tragediji tek dan nakon.

Vlasti navode da su „Mogućnosti za preživljavanje bile jako male.“ ali da moraju istražiti i tu opciju. Roditelji malene Saffie su predali papire za nastavak istrage jer su i sami uvjereni da je Saffie imala šanse za preživljavanje da je primila medicinsku pomoć na vrijeme, navodi BBC.

Pročitajte još  Biebs i Scooter prave svoju muzičku kuću, vratila im se Ari!

Paul Greaney, tužitelj u istrazi je naveo kako „Moraju istražiti sve opcije, a ako se pokaže da javne služe nisu reagirale na vrijeme, odgovorni će odgovarati za svoje odluke.“. Iako je pravda donekle istjerana, a odgovorni će život provesti u zatvoru, posljedice napada i danas afektiraju žrtve i njihove obitelji.

Autor: Famoza.net

Foto: Screenshot/BBC

The following two tabs change content below.
Marina Gradac je urednica portala Famoza.net. Uz pisanje, ona je učenica srednje glazbene škole i part time kompozitor glazbe. Od malena voli ćitanje, pisanje i glazbu. Uz njezin stalan rad na Famozi, ona objavljuje i svoje glazbene kritike u rubrici “My Blog”.

2 thoughts on “Tužno: najmlađa žrtva bombardiranja u Manchesteru je imala velike šanse za preživljavanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.