Tri godine od Tininog koncerta u Budimpešti – da li je nadmašen novom turnejom?

Iako već kasnimo dva dana, ne, nikako nećemo moći da zaboravimo 2. april 2017. godine kada nam je Martina Stoessel bila bliža nego ikada – nastupom u prestonici nama susedne Mađarske, Budimpešti, gde je održala nastup u okviru svoje “Got Me Started” turneje u okviru koje je promovisala svoj album prvenac “TINI”. Naše izveštaje sa koncerta možete pogledati ovde i ovde, a na linku ovde možete se još jednom prisetiti nastupa zahvaljujući videima koji smo uspeli da napravimo.

“Got Me Started” turneja je sama po sebi bila posebna, jer je prva, ali ne treba izostaviti ni pesme poput “Born To Shine”, “Got Me Started”, “Don’t Cry For Me” ili “Finders Keepers” koje je Tini pevala na repertoaru uz kombinaciju sa pesmama iz legendarne serije “Violetta” gde smo slušali pesme poput “En Mi Mundo” ili “Ser Mejor” koje su naprosto dovodile publiku do suza. Kostimi u okviru ove turneje su bili zatvorenijeg tipa i viđali smo Tini u velikom broju haljina gde je izgledala poput princeze, a sve je oduševljavala svojom energijom i brzinom kojom je uspevala da promeni toliki broj kostima. Plejbek je bio zabranjen i čak su i prateći vokali bili pevani uživo uz bend koji godinama prati Tini i “Violetta” ekipu.

Kada smo kod Martinine druge turneje – “Quiero Volver” prva razlika jeste njena veličina i trajanje. Ova turneja je krenula prvo iz Južne Amerike, još u decembru 2018. godine i nastavila se nizom “razvodnjenih ” koncerata tokom čitave 2019. godine, da je Tini došla na naš kontinent tek krajem februara ove 2020. i sve završila kroz tri nedelje nastupima u ukupno šest zemalja, što je znatno manje od broja nastupa na prvoj turneji. Šta je još značajno za ovu turneju? Nažalost, zbog novonastale situacije sa virusom pevačica je morala da otkaže nekoliko nastupa koji su bili zakazani za kraj ovog putovanja. Pored vidno manjeg broja nastupa, karte su bile simboličnih scena, odnosno poprilično pristupačne, da je dosta Tinista iz našeg regiona otišlo da vidi svog idola.

Kostimi su na ovoj turneji dosta otvoreniji, a Martina je dosta usredsređena na dve stvari – ples i pevanje na španskom jeziku, uz to izostavivši pesme iz “Violette”. Sa prvog albuma mogli ste da čujete mali broj pesama, ali samo deo na španskom, dok su vremenom pesme sa drugog albuma snimljene na engleskom izbačene kako bi otvorile prostor za nove aktuelne singlove koje pevačica redovno izbacuje. Fanovi konstatuju da su obe turneje spektakl za sebe, pogotovo “Quiero Volver” turneja zbog svih vizuelnih efekata i veće bine, ali u isto vreme veliki broj Tinista konstatuje da Tini nije nadmašila “Got Me Started” turneju. Šta vi kažete?

Autor: Famoza.net
Foto: Instagram/ Tini Stoessel

The following two tabs change content below.
Milica Jovanović je jedna od urednica portala Famoza.net. Prvi put se predstavila čitaocima putem svog bloga Tinista's Academy i kao vlasnica i glavna urednica izdanja digitalnog časopisa o Martini Stoessel - "We Love Tini". Ističe da je rad na Famozi jedinstveno iskustvo i odlična prilika da i drugi čuju glas tinejdžera.
Pročitajte još  Ema je spremila novogodišnji video za Tini!

5 thoughts on “Tri godine od Tininog koncerta u Budimpešti – da li je nadmašen novom turnejom?

  1. I Got Me Started i Quiero Volver Tour su veoma posenbe, svaka na svoj nacin! U QVT vidimo novu Tini koja kroz svaku svoju pesmu pokazuje novu sebe, sto je veoma hrabro! Obozavam obe turneje, stim da imam jedu malu zamerku za Quiero Volver Tour…, a to je zato sto je Tini izbacila neke pesme za QV albuma, a ubacila pesme sa T3… Cak i sa tim "nedostatkom" Tinita je uspela sve da upakuje da izgleda legendarno! Jedva cekam da vidim sta ce nam doneti sledeca turneja i da li ce obuhvatiti evropu u sirem smislu…<3

  2. Bila na obje turneje- QVT je puno bolja. Iako je kraća, nekako je bolji ples, pjevanje I nekako je bolja atmosfera, GMST je meni bila nekako vise za djecu..

  3. Maloprije gledam neke njene stare videe i skontam koliko mi fali ta neka mladja Tini i sve ❤😖 uz Violettu sam odrasla i vec toliko godina cekam da vidim i nju ali ne moze to da se ostvari😔 nadam se da hoce jednog dana i mislim da je svaka turneja posebna na svoj nacin,Tini je vec odrasla osoba i promijenila se a nadam se da ce jednog dana doci i na ovaj nas Balkan😔❤🥺 stvarno to zasluzujemo svi koji je nisu vidjeli a njeni su fanovi!🙏

  4. GMST je nekako vise bila fokusirana na Evropu ali je bilo i dovoljno koncerata u Juznoj Americi, a QVT nekako na Južnu Ameriku i promociju albuma po americi, a da je bilo vise koncerata po Evropi bilo bi bolje, vidjet cemo sto nam nosi TS3

  5. Definitivno nema boljjih godina od 2017 i 2019,ova godina je čist promašaj,a vervatno nće nikad doći zbog ovog srannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.